ЧАШАТА НА КУЛАТА ПРЕЛЯ! Нашите шофьори с последни сили: Нервите ни не издържат, няма да мръднем от тук – гърците ни готвят нова клопка, полицията срещу нас

Гърците не спазват уговорения преди седмица график на пропускане на тирове и леки коли и това не е само днес или в понеделник, това заявиха пред struma.bg тираджии, които тази сутрин блокираха движението на всички видове транспортни средства през ГКПП – Кулата.

Ние сме тук от 1 часа в понеделник. Леки коли пропускаха в понеделник след 17 часа. Този път не правим никакъв компромис, ще стоим тук до пълното отменяне на гръцката стачка. Видя се, че гърците не държат на обещанията си. В момента например има действащ „прозорец” за пропускане на камиони. Но пак не пропускат. Договорката не се спазва. Отгоре на всичко има информация, че гърците почват нова 72-часова стачка. Ще има блокада, и то само за камионите. Нервите ни преляха, казаха още шофьорите.

Искаме министърът на транспорта Ивайло Московски да потърси отговорност от гърците, че постигнатата договореност с него не се спазва. Цял министър отива да говори с тях, те не го уважават.

Друг е въпросът, че за договорените 4 часа за пропускане в денонощие през пункта преминават много малко камиони. Бяхме на гръцкия граничен пункт Промахон, там няма фермери, само полицията затваря в момента границата. Не знаем какво е това нещо – гръцките полицаи им правят стачката на фермерите! Те са застанали и ти казват: Спираш! Фермери няма, трактори – също. Но и не пускат.  Затова блокадата ни е пълна, до пълното прекратяване на гръцката стачка. Този път не вярваме на обещания, заключиха изнервените  шофьори.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *