Заспивате с телефон до главата? Вижте какво причинявате на организма си от т.нар. wifi радиация

Смартфоните, с които повечето от хората се приспиват вечер вместо книга, са едни от тихите убийци за организма! Ето защо!

Пет колежанки от гимназия в Дания направиха лесен, но показателен експеримент по темата. Повод за опита им, който показал как безжичната радиация има летален изход за растенията, станало усещането им, че имат трудности при концентрацията по време на учебните часове, след като са спали непосредствено до мобилните си телефони вечер.

радиация, телефон, семена, растения

опит със семена на едногодишно растение в стая с и без рутер

Какво направили момичетата? Те засадили растения в стая, в която няма радиация от вълни на мобилни телефони и други от същия вид в помещение, в което има радиационно влияние от рутер със стандарт IEEE 802.11.

loading...


В продължение на 12 дни ученичките измервали колко тежат растенията и снимали резултатите от опита си. Доста преди да дойде последния ден от нетрадиционния експеримент резултатите били повече от стряскащи: масово семената от едногодишното растение кресон, които били поставени до интернет рутер били мъртви, докато от семената в стаята, в която нямало силна радиация пораснали здрави растения, пише delo.bg.

радиация, телефон, семена, растенияЗа съжаление, училището, в което учели девойките не им отпуснало средства, за да проведат истински експеримент, ето защо те изследвали радиацията от смартфоните върху растения в домашни условия. Опитът им грабнал голямата награда в регионален научен конкурс в Дания!

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *