Втори месец над 77 000 жители на община Благоевград са без денонощна аптека, „Марешки” заблуждава клиентите с табела с работно време 00.00-24.00 ч.

Втори месец Благоевград е без нощна аптека. Така общо 80 000 жители на общината при спешни случаи няма откъде да си купят лекарства. Единствената, обявила в работното си време с голям надпис на витрината, че 24 часа в денонощието гарантира на клиентите си обслужване, е аптека „Марешки“ на ул. „Арсени Костенцев“, под градинката пред НАП в центъра на града, но след 21 ч. е затворена. Читатели на вестник „Струма“ сигнализираха, че още от януари афишираната като денонощна аптека на практика не работи. След 21 часа вместо отворено гише ги посреща бележка с надпис „Поради технически причини аптеката няма да работи“.

Репортерска проверка всеки ден в продължение на седмица потвърди, че аптеката затваря вечер и на практика при спешна нужда през нощта жителите на Благоевград и близките села нямат на разположение аптека.

Служителите в аптека „Марешки” не отрекоха проблема, но настояха да не бъдат официално цитирани. „Имаме временен проблем, който ще отстраним”, информираха те. В неофициален разговор обясниха, че колегата, който дежури нощна смяна, бил опериран и е в по-дълъг болничен, търсят заместник, но засега без успех, и в най-лошия случай ще се наложи да се изчака до връщането му на работа.

„Ние не контролираме работното време на аптеките, на практика те следват пазарния принцип”, коментира за „Струма“ шефът на Регионалната здравна инспекция в Благоевград д-р Михаил Кметски. Той предположи, че отношение по случая имат Инспекцията по труда и Комисията за защита на потребителите. Шефът на инспекцията Петър Попадиин отрече служителите му да следят за спазване на обявеното работно време на обектите с уточнението: „Ние следим работното време на хората“. В Комисията за защита на потребителите приеха сигнала на вестник „Струма“ с обещание за проверка.

Същественият проблем не е в това дали една частна аптека или фирма е решила да работи денонощно или не, а в заблуждаването на хората, тъй като всички сме потенциални клиенти. За жалост разбираме, че сме били подведени, когато е твърде късно, и при спешна нужда от медикамент през нощта вместо отворена дежурна аптека на вратата на „Марешки” ни посреща извинителна бележка за технически проблем, ядосват се гражданите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *