Супа от риба по търновски

Продукти: 

Хек без глава – 0,500 кг

растително масло – 1 супена лъжица

кромид лук – 1 средно голяма глава

моркови – 2 броя, средно големи

домати – 2 броя, средно големи

мащерка – 2-3 стръка

дивисил – 2 стръка

черен пипер и сол на вкус

винена киселина – разтворена – 1 к. лъжичка

магданоз – 3-4 стръка

брашно – 1 непълна супена лъжица

Начин на приготвяне: 

В рибен бульон или вода се изсипват дребно нарязани или настъргани кромидът, морковите, целината, мазнината и сол на вкус. Варят се почти до омекване, след което се прибавят доматите. При повторно завиране в супата се прибавя рибата – обезкостена, нарязана на кубчета и предварително маринована в подкиселена вода, сол и черен пипер. Към супата се прибавя пресен /сушен/ дивисил или мащерка. Вари се още 10-15 минути. Готовата супа се сервира поръсена със ситно нарязан магданоз.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *