![](https://struma.bg/wp-content/uploads/2017/01/100899.jpg)
Продукти:
Хек без глава – 0,500 кг
растително масло – 1 супена лъжица
кромид лук – 1 средно голяма глава
моркови – 2 броя, средно големи
домати – 2 броя, средно големи
мащерка – 2-3 стръка
дивисил – 2 стръка
черен пипер и сол на вкус
винена киселина – разтворена – 1 к. лъжичка
магданоз – 3-4 стръка
брашно – 1 непълна супена лъжица
Начин на приготвяне:
В рибен бульон или вода се изсипват дребно нарязани или настъргани кромидът, морковите, целината, мазнината и сол на вкус. Варят се почти до омекване, след което се прибавят доматите. При повторно завиране в супата се прибавя рибата – обезкостена, нарязана на кубчета и предварително маринована в подкиселена вода, сол и черен пипер. Към супата се прибавя пресен /сушен/ дивисил или мащерка. Вари се още 10-15 минути. Готовата супа се сервира поръсена със ситно нарязан магданоз.