Социалистът о.з. полковник М. Илиев: Събранията за номинации за БСП лидер в Петрич се правят в условия на нелегалност, вербувани по приятелска линия делегати целят да наложат Й. Атанасова

„Почти всички ни познават като вътрешната опозиция на сегашното ръководство в оставка на БСП – Петрич начело с Димитър Капитанов, Йорданка Атанасова и Александър Главчев. В момента текат номинациите за общински лидер на БСП и тези тримата по скандален служебен начин искат да наложат Йорданка Атанасова за председател на петричката организация”, заяви офицерът от резерва Максим Илиев. От какво пише още той в писмо до вестник  „Струма”:

„Направен е график на събранията по селските и градските организации, но този график се знае само от тримата, а те го крият от останалите членове, които не ги припознават като лидери. Досега са направени неопределен брой събрания в условията на нелегалност, на тези събрания са присъствали по 1-2-3-ма членове, които са вербувани по приятелска линия да бъдат делегати на предстоящата общинска конференция и да гласуват за Атанасова.

След оставката на Капитанов се направи комисия от 7 души по подготовката на конференцията. Тази комисия е съставена от същите лица, които провалиха местните избори. Не се даде възможност в тази комисия да влязат хора, които не са съгласни с тези методи на работа и политиката, която се води. По този начин, по който действат тези хора, всеки един, дори да не притежава политически качества, може да оглави петричката партийна организация. Според нас не е необходимо да се провежда конференция, защото след действията на тези тримата, които описах, тя се обезсмисля.

Много от членовете и симпатизантите на БСП в общината са на същото мнение, че изкуствено издигнатата кандидатура на Атанасова не е подходяща за лидерския пост в партията. За 8 години като заместник-председател тя не е допринесла с нищо за развитието на женската партийна организация и за коалиционната политика на БСП, за която отговаря. Все в този дух, дори най-близките членове на семейството й не са членове на БСП. Установихме, че досега не е внасяла и членския си внос. Тя побърза да го внесе чак след публикация във вестник „Струма”!

Госпожа Атанасова има принос към отлива на наши гласоподаватели, защото заедно с Капитанов подведоха хората с подкрепата за кандидата за кмет Хаджимаргаритов. А тази подкрепа целеше да се подреди листата за общински съветници по начин, благоприятен за Капитанов, Атанасова и Главчев. Имаше предложение за издигане на кандидат за общински кмет от редиците на БСП, при което в новоизбрания Общински съвет – Петрич щяхме да имаме поне трима съветници, но това предложение не се прие от Капитанов, Атанасова и компания.  Защото кандидатът за кмет трябваше да поведе листата, но това беше в ущърб на личните интереси на Капитанов и Атанасова. Най-големият парадокс в ситуацията, в която имахме собствена листа и подкрепяхме външен за партията кандидат за кмет, на общите предизборни събрания Капитанов приканваше за подкрепа за листата с номер 10 и за кандидата за кмет с номер 5.

В момента БСП – Петрич е на дъното и ако бъде избрана Атанасова за неин председател, БСП – Петрич ще слезе под дъното”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *