Оперираха Никола Анастасов

„Направиха ми интервенция, вече съм вкъщи и съм добре. Въпреки състоянието ми на 5 март отново ще изляза на сцената на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ с пиесата „Лека форма на тежка депресия“. Слава на Бога, всичко премина.“ Това сподели големият актьор Никола Анастасов часове след като претърпя операция на сърцето, пише „България Днес“.
Преди години и половина актьорът бе пред инсулт, след като вдигна кръвно налягане 200 на 110. „Сърцето ми беше зле. Извикахме с жена ми Мария Бърза помощ, но се появи след два часа. През това време дойде личната лекарка. Премери ми кръвното и каза веднага да постъпя в болница. Тогава синът ми ме закара, но отказах операцията. Почнах да взимам силни лекарства. Сега се наложи тази интервенция, но вече съм добре“, обясни още големият актьор.

Оттогава до днес той минал на сериозна диета, която спазвал благодарение на съпругата си. „Солта я махнах, червеното месо махнах, не ям пържено, наблягам повече на зеленчуци и плодове, отказах цигарите. Поради това, че съм емоционален, обичах преди лягане да се отпусна с едно малко питие. Вече и това не правя. Жена ми ме дебне да не би да наруша нормата“, пошегува се със съпругата си Анастасов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *