На 9 март ще прозрем много неща, които дори не сме подозирали

На 9 март предстои първото от двете пълни слънчеви затъмнения през тази година. У нас няма да имаме възможността да наблюдаваме този феномен, защото тогава над нашите географски ширини ще царува нощта. Ще му се радват в Югоизточна Азия, пише „Стандарт“. Но трябва да се подготвим за мощната енергия, която ще се отключи в този ден и няма да подмине и България. Затъмнението на 9 март ще трае точно 4 минути и 9 секунди, а в най-пълната си фаза ще настъпи в 1 часа и 19 минути след полунощ българско време. Затъмнението ще настъпи в зодиакалния знак Риби. Те символизират колективното безсъзнателно и в този океан се разтваря личното съзнание на всеки индивид. А това значи, че вибрациите на знака Риби ще позволят на всеки да почувства в себе си божественото присъствие и ще му дадат възможност да се докосне до своето висше Аз.

Според астролозите Рибите управляват интуицията, сънищата, мистериите, религията и тайните. Затова слънчевото затъмнение в този знак ще събуди интуицията и подсъзнанието на всеки човек. Всичко, което е било скрито или неясно за ума ни, ще се покаже на повърхността. Тогава, без да полагаме кой знае какви усилия, ще разкрием истината за всичко, което ни интересува. Слънчевото затъмнение ще отприщи силни емоции у всички хора. Астролозите съветват в този ден да отложим всички важни задачи, защото ще ни връхлитат непредсказуеми и хаотични събития.

Слънчевото затъмнение в Риби съвпада с периода на Новолуние, който подтиква към ново начало. Затова може да планирате нови проекти, но само дотам. Действията трябва да отложите за другия ден. Луната е свързана преди всичко с емоциите и здравето. Новолунието винаги носи обновление, а слънчевото затъмнение залага програма на нов цикъл, който ще се реализира до следващото подобно явление. Затова затъмнението ще стане отправна точка за нов период и емоционално-физическа пренастройка. Новолунието помага на хората, които искат да променят вредните си привички. Ако отдавна искате да откажете цигарите или да спрете сладкото, за да се разделите с излишните килца, този ден е идеален за целта. Отприщената енергия на новолуние най-силно ще енергизира подвижните знаци Риби, Близнаци, Стрелец и Дева. Новият лунен цикъл ще им даде възможност да променят живота си към по-добро. Новолунието, подсилено от затъмнението, дава възможност да заложите лична програма, да „програмирате“ своето бъдеще. На вълната на тази мощна космическа енергия можете да се изкачите на по-високо ниво във всяка сфера. Най-силно върху себе си ще усетят въздействието на затъмнението представителите на знаците от подвижния кръст – Риби, Близнаци, Стрелци и Деви.

На 9 март обаче Сатурн ще сключи неблагоприятен аспект с Луната и е нужно да сме нащрек. Астролозите съветват да сме практични и да гледаме на идеите си в перспектива. Всичко, което си пожелаем в този ден, ще се осъществи, стига да сме достатъчно усърдни и търпеливи, за да дочакаме резултатите. Само не трябва да забравяме здравомислието – напрегнатият аспект към Сатурн говори за необходимост от практичен и консервативен подход към перспективите и подчертава необходимостта да гледаме на нещата трезво и реалистично.

Четири зодии са родени за дипломати

Рибите са сред четирите слънчеви подвижни знаци. Останалите са Близнаци, Дева и Стрелец. Родените под подвижен знак са най-добрите посредници и дипломати. Те обичат да пътуват до различни дестинации, свободолюбиви и любопитни са и се интересуват от всичко около тях. Рибите са подвластни на водата, те са гъвкави, многопластови и дори загадъчни. В живота си постоянно се движат, дори да не е от място на място, то поне от едно поприще на друго. Рибите са способни да изслушват проблемите на другите, но също умеят да надуят главата на всеки, склонен да слуша, с безкрайното си мрънкане. Богатото въображение и вродената интуиция прави Рибите подходящи за научното поприще. Те постигат всичко, благодарение на благия си характер и способността да следват неотлъчно мечтите си. Рибите не ламтят за постове и не бленуват за лидерски позиции. Родени за лидери обаче са редките представители на Слънчевия знак на Рибите, наподобяващи акули. Състраданието е вродено на Рибите и ги превръща в едни от най-добрите лекаримедицински сестри и ветеринари.

Близнаци имат пъргав ум в комбинация с постоянно желание за движение – към това подтиква Въздухът, покровител на подвижния знак Близнаци. Изключително многообразни и многослойни, те постигат всичко, с което се захванат. Макар че често ги обвиняват в непостоянство. Когато успеят да отворят съзнанието и сърцето си към новите идеи и възможности, Близнаците са способни на велики дела. Идеалната професия за тях цени острия им ум, сладкодумието, богатото въображение и нестихващо обаяние.

Девите залагат само на практичните и добре обмислени решения. Скучните и еднообразни професии не са за тях. Девата се впуска в дела, за които е нужна. Тя обича да помага, но и да бъде оценена. Ако това стане, тя може да се отдаде изцяло и безрезервно за каузата. Изумителна за околните е дарбата да открива грешки и да съзира пропуски там, където никой друг не ги забелязва. Девите не се стремят да са лидери, а дори да им изпадне подобна възможност, те предпочитат да я преотстъпят на друг, докато в сянка се грижат за реда.

Огънят държи Стрелеца постоянно буден. Всякакви предизвикателства, независимо физически или духовни, го съпътстват през целия му живот. За тях са подходящи професиите, в които могат да се изразяват с ентусиазъм и идеализмът им е оценен по достойнство. Стрелците изпитват непрестанна потребност от промени, като поне веднъж годишно се нуждаят от смяна на обстановката. Повечето от тях напускат дома си рано, за да преследват невъзможните си мечти. И понякога успяват. Весел и любвеобилен симпатяга, понякога груб в искреността си, Стрелецът никога не стои на едно място и не се съобразява особено с околния свят.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *