Топ 3 на най-страховитите и прокълнати места в България

Във всяка страна има места, свързани с легенди за ужаси, страховити призраци и енергийни вампири. За хора, изчезнали при неясни обстоятелства, и за призрачни домове, в които никой не иска да припари. В България също има списък на прокълнатите места, пише „Стандарт“.  

Те неведнъж са били обект както на изследвания, така и на набези от авантюристи, готови на всичко, за да преживеят нещо мистериозно.

1. Военни търсят първия разум

Вероятно най-познатото сред мистериозните български места е името Царичина. По-възрастните си спомнят историята на обикновеното селце, което се намира близо до Костинброд. Спокойният живот на хората там бива нарушен през 1990 година, когато по заповед на Генералния щаб на Българската армия в района започват разкопки. Никой не обяснява защо се копае – мястото се превръща в секретен военен обект, част от една от най-безславните ни военни операции, наречена „Слава“, пише pik.bg.

Твърди се, че причина са странните сигнали, които получава екстрасенсът Димитър Кекеменов. Те му казват, че именно тук трябва да бъде търсено съкровището на цар Самуил. Докато върви копането, друг екстрасенс – Елисавета Логинова, съпруга на един от служителите в Генщаба, започва да получава „извънземни“ указания, ръководещи разкопките. Те й подсказват, че ако се копае в друга посока, ще бъде намерено не съкровището, а гробът на първото разумно същество, населявало земята.

Операцията се разгръща с пълната мощ на притежаваната от армията техника. И в един миг се случва нещо странно – свързаните с проекта хора започват да слагат край на живота си или умират при неизяснени обстоятелства. Появява се някакъв „енергиен стопер“, който пречи на хората и на техниката да напредват. Налага се дори консултация с Ванга. Не след дълго разкопките са прекратени. А днес мястото е по-известно като „дупката“ в Царичина. Живеещите наоколо и сега твърдят, че то излъчва необяснима енергия.

2. Зловещ дом сее смърт

Недалеч от София, в село Мусачево, има къща, над която тегне проклятие. Прозорците на къщата зеят от години, защото е необитаема, въпреки че вече се предлага на цена един лев. А причината, поради която никой не я иска, е, че всички нейни собственици умират. Никой не знае причината за това, но пък мълвите са много. Едни твърдят, че под сградата има старо турско гробище, а според други – в основите на самата къща е заровено прокълнато имане. Във всеки случай първо измира мистериозно семейството, което е построило къщата през 70-те години на миналия век. Хората просто си отишли един след друг, въпреки че нямали никакви здравословни проблеми. Същото се случило със следващите обитатели.

Общо четири пъти зловещата къща е докарвала смърт на собствениците си, пък и на родата им. Млада жена, живяла в съседство с къщата, пък не могла да зачене 10 години. След като се изнесла, детето дошло веднага, разказват местните. Преди години пък двама майстори били наети да я ремонтират и да я направят отново годна за живеене. Веднъж останали да нощуват в нея и им се присънили едни и същи кошмари. Първия ден не споделили какво им се е случило, но на втората нощ ужасните сънища се повторили. Този път майсторите си разказали взаимно какво са видели насън. Зарязали работата и изоставили къщата.

Заради легендите около къщата призрак никой не се осмелява да я купи въпреки „атрактивната“ цена, на която се предлага. Преди няколко години германски турист, залутал се в селото, чул легендите за къщата и, понеже бил авантюрист, пожелал да преспи в нея. На следващия ден се появил пред селяните с напълно побеляла коса. Сега обитателите на Мусачево твърдят, че дори кратък престой в сградата е изключително опасен и може да ти навреди сериозно.

3. Призраци стряскат видинско село

Шишенци е видинско село с около 120 жители. Повечето са възрастни. И всички те твърдят, че когато настане вечер, в селото започват да се носят странни гласове – на мъже, жени и деца. Вият като чакали, а освен това се чува и думкане на тъпани, разказват обитателите на Шишенци. В този край съществува легенда, в която се разказва как преди много години сватбари от съседното село тръгнали към Шишенци. По пътя ги нападнали татари и избили всички. Останали само гласовете им, които бродят и до днес, твърдят хората.

Други обаче разказват, че до кладенец близо до селото всяка нощ се играе самодивско хоро, а на другата сутрин хората намират тревата наоколо утъпкана в кръг. „Тук е домът на самодивите“, категорични са местните хора. Те споделят също, че виждат много високи жени с дълги бели роби, които танцуват с вдигнати ръце. Веднъж местна учителка опитала да запише на касетофон нощните звуци. Когато дошло време да прослушват записа, се събрало цялото село. На касетата обаче имало всичко друго, но не и протяжния вой, който чуват обитателите на Шишенци. Мистериите в селото се подсилват и от разказите, че петима жители на селото са изчезнали безследно. По-късно двама били открити, но не помнели нищо от периода, в който липсвали.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *