Топ теми

ДРАМА! Благоевградчанин проби дупка в стената, за да влиза в дома си! Синът му залоствал вратата и не го пускал да влезе, тормозел го

Съдът забрани на 55-годишен благоевградчанин да приближава 81-годишния си баща. Ограничителната мярка бе наложена на Стефан Пешев от районния съдия Вера Коева по Закона за защита от домашно насилие по молба на бащата Петър Пешев. Възрастният човек се оплакал, че бил подложен на постоянен тормоз от сина си, който го малтретирал, обиждал, псувал и гонил от жилището му.

Бащата живеел сам на приземния етаж в къщата им на ул. „Дъбравска“, а синът – на втория. Миналата пролет Стефан разбил вратата на стаята му и взел от якето на баща си пенсията му от 160 лв. След няколко дни последвал втори щурм, при който му отнел личната карта и мобилния телефон. Тогава вече старецът потърсил помощ от полицията и когато служителите на реда пристигнали, намерили на стълбите захвърлената лична карта на възрастния човек. Стефан не бил открит, тъй като при позвъняването никой не отворил на униформените.

Дядото имал и други неприятни случки с родния си син, който заключвал вратата и не го пускал да влиза в стаята си и го замерял с боклуци. При едно от поредните му изстъпления през януари тази година старецът се принудил да пробие дупка в стената, за да може да се прибере необезпокояван. Това разказали и съседите на клетия човек, които са призовани като свидетели по делото. Те твърдят, че синът непрекъснато тормозел баща си и лично са присъствали на сцена, при която изсипва чанти с боклуци върху него. От дядото знаели, че синът му го бие и краде, не му дава да влиза в жилището си, заради което той често преспивал в сеното в обора на един от съседите.

На база на свидетелските показания и разказа на изпатилия човек вчера съдия Вера Коева издаде заповед, с която забрани на Стефан Пешев да приближава обитаваното от баща му помещение, както и местата за социални контакти за половин година и го глоби с 200 лв.

Съдията разясни на възрастния човек, че ако синът му не изпълнява заповедта, веднага да се обади на телефон 112, за да дойде полицията.

„Пребива ме и ме краде. Това е престъпник, край нас е наркоманско сборище. Вечер излизат и обират хората, като се представят за полицаи”, каза пред репортер на вестник „Струма“ човекът.

Синът му Стефан е с криминално минало, осъждан е за кражба и изнасилване. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *