Нечовешко: Бежанци насилват малки момчета

В нелегалния бежански лагер край Кале, Франция, стават нечовешки сексуални посегателства срещу деца. Това информираха лекари-доброволци, които работят в селището, което французите наричат „Джунглата“.

По думите им вече седем момчета, на възраст между 14 и 16 години, са били лекувани от травми, съответстващи на твърденията им, че са били изнасилени.

В четири от случаите се налагала и хирургична операция. Само в един обаче пострадалият юноша е бил приет в болница, като останалите момчета са отказали допълнителни медицински грижи от срама, че ще се разчуе и ще бъдат подигравани, пишат от The Independent.

От изданието припомнят и предупрежденията на „Европол“, че за над 10 000 непридружени непълнолетни мигранти в Европа съществува постоянна опасност от сексуални издевателства.

Няма начин случаите на сексуални престъпления в лагера да се отнесат към властите, коментират доброволците. Френското правителство отказва да класифицира „Джунглата“ като място на „хуманитарна криза“, което води до проблеми с опазването на правата на децата.

„Дори да бях завел някое от момчетата в полицията и кажа „Аз съм един от лекарите и имам информация, че това момче е изнасилено“, ви гарантирам, че те само биха повдигнали рамене“ заявява един от медицинските доброволци.

„Това са деца, напуснали домовете си и родителите им са мислели, че ще бъдат в безопасност и тръгват към по-добър живот, далеч от насилието. Вместо това се оказват изнасилени на 14 години в бежански лагер. Всичко това да се случва в Европа е дори по-неприемливо“, допълва интервюираният от британското издание.

Тази седмица френското правителство започва разрушаването на южната част на лагера. По данни на властите в нея живеят 1000 души, но по неофициална информация става въпрос за 3 пъти повече хора.

В „Джунглата“ има около 500 деца, които са пристигнали съвсем сами. Най-често са стигнали до Франция чрез трафиканти, а в лагера са лесна мишена за престъпници.

Повечето от жителите на селището от бараки край Кале целят да стигнат Великобритания, която обаче не допуска приемането на хилядите мигранти.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *