Как да избегнем изневярата

Изневярата не се случва току-така. Човек не решава някой ден просто да скочи в леглото с друг и да измени на постоянния си партньор. 

Прелюбодеянието е кулминационната точка на множество малки стъпки. Рядко връзките оцеляват след прелюбодейство. Доверието се изгражда трудно, а връщането му е още по-трудно.

Знаците за потенциална изневяра се появяват доста по-рано от реалния акт, но няма кой да ги забележи. Ето какво да направите, за да не давате повод на човека до вас да потърси ласки и утеха другаде.

Говорете за проблемите

В началото на всяка връзка всичко върви по мед и масло, но с времето хората се променят и отношенията им еволюират. В повечето случаи не за добро. Трябва да говорите често с партньора си, за да сте наясно как се чувства той във връзката ви, и ако усетите някаква несигурност и колебания от негова/нейна страна, ги коментирайте и поправете грешките. 

Не го/я приемайте за даденост 

Дори и да имате огромно самочувствие, в никакъв случай не сте имунизирани от измяна на партньора. Като нищо ще си пробва късмета другаде. Не приемайте човека до себе си за даденост и се старайте да поддържате пламъка на любовта и страстта. Не забравяйте да демонстрирате любовта и уважението си към своята половинка. 

Край на бившите 

Стойте далеч от изкушенията. Поговорката „Старата любов ръжда не хваща” е добре позната на всички ни. По-добре прекратете всякакви контакти с бившите си. Премахнете ги от профила си във фейсбук, изтрийте им телефонните номера. Само един ваш лайк на тяхна снимка или едно съобщение може да стане повод за сериозна драма с настоящата ви половинка. Всеки ревнува от бившите. 

Правете често секс 

Страстта е тази, която прави от обикновените приятели любовници. Когато химията и тръпката между двама души изчезне, те заживяват като съквартиранти и търсят начин да удовлетворят нуждите си извън общото легло. Не пренебрегвайте желанието за секс на партньора, бъдете винаги готови. Изненадвайте и влизайте в различни роли, за да ви бъде интересно всеки път и никой от вас да не помисли да осъществи сексуалните си фантазии другаде и с други партньори. 

Пазете личния си живот 

Не бива да коментирате любовните си драми с представители на противоположния пол. Много лесно може да се озовете в чуждо легло, без дори да осъзнавате какво се случва. След това ще съжалявате и връщане назад няма да има, а семейните проблеми ще се задълбочат. В повечето случаи вашите приятели от другия пол имат скрити помисли към вас и чакат удобен момент да ви „утешат” и да сринат семейството ви. 

Показвайте на любимия човек колко държите на него 

Най-важно е да показвате обичта и привързаността към своя партньор. Да се чувства сигурен у дома и да чувства, че е обичан и обича. В никакъв случай обаче не ставайте обсебващи и в стремежа да бъдете единствени и да задържите любовта, да задушите партньора си. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *