Полицията в Литва изтръпна! Хванаха българин да шофира със 150 км

Най-бързият „състезател“ по пътищата на Литва през почивните дни се оказа 27-годишен българин, разказва местното електронно издание lrytas.lt, цитирано от БиТиВи.

По утвърдена българска традиция младият мъж летял с поне 100 километра в час над максимално допустимата скорост – от 50 км/ч, със своя автомобил „Мерцедес Бенц AMG63”.

Литва, джигит
(Photo: lrytas.lt)

Полицията успява да го хване, едва след като Мартин Плавинов (така го изписва литовската медия, но нищо чудно и да е Павлинов например – б.а.) преминал през половин Литва. Властите го задържат на изхода на град Мариямполе, през който той карал със 154 км/ч при максимално допустими 50 км/ч, но рекордите на българина не свършва до тук.

Органите на реда правят бързо разследване, в което установяват, че Плавинов или Павлинов изминава 230-те километра от Латвийската граница до Мариямполе за невероятните час и половина. Простата сметка показва, че средната скорост на нашенеца на литовска територия е над 150 км/ч.

 

Литва, джигит
(Photo: lrytas.lt)

Срещата на българския последовател на Емерсон Фитипалди (известен автомобилен състезател) с литовските органи на реда обаче не е никак враждебна. Те любезно му искат документите, а той любезно си признава, че е сбъркал.

Литва, джигит
(Photo: lrytas.lt)

Обяснява, че кубчето с руска регистрация и 6-литров двигател всъщност е на неговия началник, който му наредил да го докара в България възможно най-бързо независимо от глобите и проблемите. Литовските полицаи влезли в положението на нашенеца и набързо го изправили на съд по бързото производство. Там съдията се смилил над него, защото човекът всичко си е признал и му наложил две глоби от 60 и от 70 евро.

Как завършва историята на Плавинов/Павлинов lrytas.lt не разказва. Известно е, че той си платил глобата и се отправил към родината.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *