Бизнесменът Любомир Бумбаров осъден за присвояване на 65 000 лв., от собственик на спедиторска фирма се срина до шофьор на тир

Благоевградският бизнесмен Любомир Бумбаров, който в миналото беше сред големите търговци на цигари, бе осъден на 2 години условно с 3-годишен изпитателен срок. Той бе обвинен за присвояване на 65 000 лв. в качеството си на управител на транспортна фирма.

Делото се гледа вчера по съкратеното съдебно следствие в Районен съд – Благоевград, без разпит на свидетели и вещи лица. Подсъдимият призна обстоятелствата и фактите в обвинителния акт на прокурор Елица Калпачка, без да дава обяснения, и впоследствие чу осъдителната си присъда.

Става въпрос за два броя полуремаркета, които преди години закупил в Германия от немската компания „Каргобул лизинг” за дейността на неговата спедиторска фирма „БС транспорт“ ЕООД. Първото полуремарке взел през 2007 г., а второто – на следващата 2008 г., като и за двете сключил договор за разсрочено плащане, по силата на който нямал право да ги прехвърля на трето лице. Полуремаркетата били регистрирани в КАТ – Благоевград, но на следващата година бизнесменът, който имал необслужен кредит в „Първа инвестиционна банка”, решил да заложи едното полуремарке. Това станало на 9 март 2009 г., като залогът бил учреден в полза на банката. На 12 юни същата година продал второто полуремарке на Николай Вълов.

Междувременно обаче преустановил плащанията към немската компания, която предприела действия да си събере дължимите суми по съдебен път. В Окръжен съд – Благоевград е заведено дело, на което е установено, че дължи 65 000 лв., като впоследствие е издаден и изпълнителен лист. Л. Бумбаров обаче така и не погасил борча си и срещу него е образувано наказателно производство за присвояване в особено големи размери.

Заради дългове банките сложиха ръка и на тузарския му апартамент в кооперацията спещу входа на болницата. Любомир Бумбаров разпродаде и товарните си автомобили и от управител на спедиторска фирма се срина до обикновен шофьор на тир, за да оцелява. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *