С 19-г. секретарка, шампион по бадминтон, и скъп кожен стол се обзаведе новият болничен шеф Р. Тимчев

Млада секретарка и скъп кожен стол са първите екстри, с които се оборудва новият управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев. Стола той си донесе лично, за да му е по-удобно, когато работи, направи и разместване на мебелите в кабинета.

Успоредно с назначаването на 19-г. му секретарка Людмила Костадинова, която е републиканска шампионка по бадминтон, завършила ПГ по облекло в Дупница, специалност „Промишлена икономика и  информационно осигуряване”, новият болничен шеф изпрати в тримесечен отпуск отговорника за транспорта в болницата Любомир Гаврилов след 46 г. на този пост. Това става малко преди той да се пенсионира.

Репортер на вестник „Струма“ вчера за първи път влезе в кабинета на Росен Тимчев след назначаването му за вр.и.д. управител на общинската болница в Дупница. Веднага прави впечатление, че мебелите са разместени така, че да има повече простор и въздух, а някои са изнесени.

Както вестник „Струма“ писа, преди около седмица се провали конкурс за животоспасяващи лекарства в общинското здравно заведение поради липса на кандидати за доставчици на медикаменти.

На въпрос дали има достатъчно лекарства в болничната аптека за лечение на пациентите, Р. Тимчев отговори: „В момента работим „на парче“, доставят се само най-необходимите лекарства. Задълженията само за медикаменти на общинската болница са около 600 000 лв. Ще направим погасителен план с доставчиците, на които дължим пари за лекарства. Искам кредит на доверие от доставчици и от работещите в болницата. Необходимо ми е време да се ориентирам в обстановката“, заяви временният болничен управител и продължи: „Днес имам разговор с работещите във фтизиатрия. Няма да затварям отделението, каквото беше решението на проверяващата комисия, може би ще го прикрепя към вътрешно отделение. Не може туберкулозно болните да ги оставим без адекватно лечение. Що се отнася за евентуални съкращения, ще прибягна до така наречените кухи щатове. Ще има преструктуриране, но това не означава, че ще има големи съкращения. Има резерви, които могат да се използват“, категоричен е болничният шеф.

Росен Тимчев обяви, че е прекратил договора на Георги Стоянов, който отговаряше за административно-стопанската част в болницата, за което вестник „Струма“ писа, и обяви, че за тази си дейност е получавал 300 лв. над заплатата си и като охрана на труда. Занапред той ще работи само като охрана на труда.

До няколко дни Здравната каса започва да подписва договори със здравните заведения. Росен Тимчев е оптимист, че клиничните пътеки, по които работи в момента болницата, ще се запазят. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *