Кашкавал от Македония с неясен производител конфискуван от магазин в Кюстендил

60 килограма портокали, мандарини и грейпфрут, както и десетина килограма кашкавал с неизяснен производител са конфискували инспектори от Областната дирекция по безопасност по храните в Кюстендил по време на почивните дни около националния празник. Новината потвърди директорът на отдел „Контрол на храните в ОДБХ – Кюстендил д-р Велка Войнова.

„Кашкавалът имаше всички атрибути, касаещи етикетирането на храната – дата, срок на трайност, партиден номер, обявен състав, те бяха налични, но не беше обявен производител, което директно го класифицира като продукт с неизвестен произход”, обясни д-р Войнова.

Кашкавалът е иззет и насочен е за унищожение. Собственикът на обекта ще бъде санкциониран по Закона за храните, като санкцията е 1000 лв.

По информация на вестник „Струма” магазинчето, в което са открити цитрусите и кашкавалът, работи от около два месеца и се намира в кв. „Капията” на Кюстендил. Собственичката на обекта Владислава Петрова е заредила проблемния кашкавал от съседна Македония, където продуктът се продава на едро, на пита, а тя го е размерила и го продава на парчета от около половин килограм.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *