АУТОПСИЯ УСТАНОВИ! В. Болюкова умряла от инфаркт 2 дни преди пожара, който овъгли В. Баджаков в дома им в Крайници

Експертизата от аутопсията на откритата мъртва в леглото след пожара в дупнишкото село Крайници Венка Болюкова сочи, че смъртта й е настъпила вследствие на инфаркт два дни преди да я намерят.

Както вестник „Струма“ писа, на 29 февруари съсед откри мъртви в жилището им възрастната двойка – 82-годишния Васил Баджаков и 76-годишната Венка Болюкова. Първоначалната версия на криминалистите, които пристигнаха на място, беше, че възрастната жена е починала от задушаване, Васил е паднал върху включена електрическа печка, най-вероятно след като му прилошало, и изгорял.

В село Крайници хората коментират, че дядо Васил споделил в кафенето, където всяка сутрин ходел да се види с приятели, че от ден-два Венка непрекъснато спи, но никой не се усъмнил, че е починала.

Васил Баджаков и Венка Болюкова се събрали да живеят заедно преди 18 години. Двамата били вдовци, Венка нямала деца от брака си и се приютила да живее при Васил. Двете му деца – син и дъщеря, не били съгласни и го принудили да напусне дома си и да заживее под наем в къща на далечни роднини в селото. През живота си Васил работил като електроженист. Изкарвал добри пари и построил две къщи, които оставил на децата си.

Васил Баджаков е погребан в с Крайници, а Венка в родното й село Овчарци от нейни племенници. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *