Тиквеник с готови кори

Необходими продукти

кори – 1 пакет (фини)

олио – ½ ч.ч.

тиква – 3 ч.ч. (настъргана)

орехи – 1 ч.ч. (нарязани)

канела – 1 ч.л.

галета – 2 с.л.

захар – 1 ч.ч.

Начин на приготвяне

Тиквата, захарта, галетата, орехите и канелата се смесват. С малко от олиото се намазва тава и се слага първата кора. Поръсва се с олиото, което е загрято и започват да се редят останалите кори по този начин.

Когато се нареди една трета от корите, се сипва половината от плънката. Покрива се с още една трета кори и се сипва останалата плънка. Останалите кори се редят, докато свършат.

Тиквеникът се разрязва с остър нож на квадрати. Останалото олио се разпределя отгоре. Пече се първо на силна фурна, след това градусите се намаляват

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *