Необходими продукти
кори – 1 пакет (фини)
олио – ½ ч.ч.
тиква – 3 ч.ч. (настъргана)
орехи – 1 ч.ч. (нарязани)
канела – 1 ч.л.
галета – 2 с.л.
захар – 1 ч.ч.
Начин на приготвяне
Тиквата, захарта, галетата, орехите и канелата се смесват. С малко от олиото се намазва тава и се слага първата кора. Поръсва се с олиото, което е загрято и започват да се редят останалите кори по този начин.
Когато се нареди една трета от корите, се сипва половината от плънката. Покрива се с още една трета кори и се сипва останалата плънка. Останалите кори се редят, докато свършат.
Тиквеникът се разрязва с остър нож на квадрати. Останалото олио се разпределя отгоре. Пече се първо на силна фурна, след това градусите се намаляват
loading...