Премахване на черни точки с овесени ядки, лимон и кисело мляко

Черните точки са козметичен проблем, от който страдат мъжете и жените. Жените обаче са доста по-суетни и влагат огромни усилия за тяхното премахване. За да се справите с този козметичен проблем, не ви трябват скъпите мазила и кремове, а само домашни продукти, от които се прави мощна маска за тяхното отстраняване.

Черните точки се появяват по цялото лице, но най-любимите им места са по носа и брадичката, но разбира се, излизат и по челото. Те се появяват върху лицето поради увеличеното отделяне на мастен секрет. Когато черните точки биват изстисквани от лицето, от тях излиза белезникава слуз с черно връхче. Мнението на повечето хора е, че черното връхче е следствие от мръсотия. Това не е точно така, то се образува от окислените от въздуха рогови вещества на клетките на епидермиса.

Много жени прибягват до изстискването на черните точки, но този метод не се препоръчва, защото могат да ви останат белези. Други дами ходят на козметик, но процедурите не са по джоба на всеки, затова ви предлагаме тази домашна маска за лице.

За направата на домашната маска за премахване на черни точки спазвайте тази рецепта: Смесете в стъклена купичка половин кофичка кисело мляко, 5-6 капки прясно изцеден сок от лимон и 1 супена лъжица овесени ядки. Бъркайте вложените съставки, докато получите хомогенна кашичка. Домашната маска се нанася върху цялото лице, като се пази добре зоната около очите (не бива да попада в очите) и устните. За да бъде ефективна маската, тя трябва да остане върху лицето 15 минути. Маската се сваля от лицето с помощта на хладка вода.

За да се избавите трайно от черните точки, трябва да използвате тази домашна маска един път на седем дена. Прилага се до пълното премахване на черните точки.

Освен премахването на черните точки тази домашна маска ще заздрави кожата на лицето ви и ще направи кожата нежна и много мека на допир.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *