Енергийна бомба за здраве от тахан и мед

Поотделно можете да използвате тахан и мед за лечение на хиляди заболявания, но когато смесите двете съставки, получавате храна, която гони депресията, стреса, умората и ви зарежда с нови сили, за да посрещнете деня отпочинали и с усмивка.

Медът притежава своята мощна лечебна сила, защото в състава му се крият незаменими помощници за здраве, като някои от тях са: въглехидратите – фруктоза и глюкоза, органичните киселини – ябълчена, винена, лимонена, янтарна, мравчена и други, минерали – магнезий, фосфор, калий, сяра, калций и натрий, вода, белтъчни вещества, аминокиселини – лизин, левцин, глицин, пролин, треонин, тирозин и други.

Таханът е продукт, който се получава от смлените сусамови семена. Той има два вида, като единият се приготвя от обелени семена, а другият от необелени. Цветът на тахана от необелените семенца от сусам е по-тъмен, а вкусът му е малко горчив. Най-често се среща тахан, който е приготвен от смесицата на белени и небелени сусамови семена. Хранителният продукт е ценен източник на белтъчини, захариди, влакнести вещества, витамини – А, Е, В6, Б3, В2, В1, калций и други.

За да си направите уникалната смес от тахан и мед, която да ви върне енергията и да ви дари със здраве за цял живот, просто трябва да комбинирате двата хранителни продукта. Нужен ви е стъклен съд, в който да сложите 300 грама мед и 300 грама тахан. Омесете двете съставки и от получената смес направете малки топченца. Тях поставете в тавичка с подходящи размери и приберете „лечебната храна“ в хладилника. Ако обичате ядки, спокойно можете да нарежете на ситно малко бадеми, лешници или шам фъстък и да го добавите към сместа, за да я подсилите, макар тя да няма нужда от това.

Не ден изяждайте по 3 топки от тахан и мед, за да върнете жизнеността си. Не е нужно да консумирате повече, тези са достатъчни, а и сами ще забележите колко сладки са те и надали ще можете да поемете повече от тях.
Ако работата ви е свързана с тежък физически труд, тези топки ще ви заредят с енергията, която ви е нужна. Направените проучвания сочат, че ако хапвате тези вкусни топки от тахан и мед, ще победите хроничната умора, депресията и стреса само за броени дни, пише „Билка”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *