Прокуратурата в Дупница пое случая с катастрофиралия в Крива паланка автобус с екскурзианти

Районна прокуратура – Дупница образува досъдебно производство срещу шофьора на автобуса на фирма „Мегатранс“ от с. Червен брег Любомир Лазаров, който катастрофира с екскурзианти в съседна Македония.

Събраните документи от разследването в Крива паланка са пристигнали в Районната прокуратура в Дупница.

Говорителят на прокуратурата Емил Павлов съобщи, че шофьорът на автобуса Любомир Лазаров, с прякор Рамбо, се разследва по чл. 343 от НК за неспазване на правилата за движение по пътищата и предизвикване на тежко ПТП с нанесена телесна повреда на пътуващи в автобуса на територията на Република Македония.

Както вестник „Струма“ писа, на 3 февруари автобус на превозваческата фирма „Мега транс“ със седалище в с. Червен брег, община Дупница, се преобърна на пътя на излизане от Крива паланка с 43-ма учители от Математическата гимназия в София. При ПТП-то пострадаха 12 души, една жена беше в по-тежко състояние.

Екскурзиантите са се връщали от Охридското езеро. Преди тежкия пътен инцидент групата пътувала с друг автобус, който се повредил, и се наложило да чакат с часове автобуса на „Мегатранс“, управляван от Любомир Лазаров. След пътния инцидент пострадалите бяха транспортирани с линейки в България за лечение. Останалите изчакаха друг автобус да ги прибере до София.

В същото време стана известно, че Любомир Лазаров е глобен 1500 лв. от ДАИ. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *