Да изчистим токсините с киви

Кивито е плод, който обикновено ни привлича със свежия си зелен цвят и екзотичен вкус. Най-ценното в него обаче са ползите, които носи за здравето…

1. Кивито подпомага храносмилането. Кивито съдържа ензима актинидин, който разтваря протеините и улеснява процесите, свързани с храносмилането. Плодът е отличен източник на фибри, които предотвратяват запека, както и други чревни проблеми. Фибрите помагат и за изчистването на токсините. 
 
2. Помага за регулиране нивата на кръвното налягане. Този благоприятен ефект се дължи на високите нива калий в екзотичния плод. Благодарение на тях се поддържа електролитния баланс, който противодейства на ефекта на натрия.
 
3. Предпазва от увреждане на ДНК. От данни на проучване се установява, че комбинацията от антиоксидантите в кивито помага в защитата на ДНК от уврежданията, причинени от оксидативния стрес. Според някои специалисти това може дори да помогне за намаляване на риска от развитието на рак. 
 
4. Подсилва имунната система. Вкусният зелен плод съдържа и много високо количество от ценния витамин C, заедно с други вещества, за които е доказано, че подпомагат имунитета. 
 
5. Помага в борбата със сърдечните заболявания. Има данни, според които консумацията на 2 – 3 кивита дневно намалява риска от кръвни съсиреци с 18%, а нивата на триглицеридите в кръвта понижава с 15%. 
 
6. Установява „алкален“ баланс. Кивито е плодът с най-богато съдържание на минерали, които „заменят“ излишъка на киселинните храни, които мнозина консумират. Ползите от това са млада кожа, качествен сън, физическа енергия, както и намален риск от развитие на различни заболявания, включително артрит, остеопороза. 
 
7. Консумацията на зеления екзотичен плод е полезна за кожата, заради съдържанието на витамин Е – антиоксидант, познат със защитните си свойства за.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *