Тумор порази отличника от Езиковата гимназия и ЮЗУ, 23-г. К. Златинов, в Германия му предлагат животоспасяваща операция, но искат 35 000 евро

Обществеността в Петрич подема кампания за събиране на средства за 23-годишния Красимир Златинов от петричкото село Долна Рибница, който се нуждае спешно от лечение в чужбина. 35 000 евро са нужни за животоспасяваща интервенция в град Есен, Германия, откъдето лекарите дават надежда за младия мъж.

Краси е бил отличник на Езиковата гимназия в Благоевград, отличник е и на ЮЗУ „Неофит Рилски“, където е завършил успешно „Английска филология“. Сега младежът се бори с коварно заболяване и се нуждае от помощ. Родителите му нямат възможност сами да се справят. Тумор на белия дроб, открит сравнително късно, съсипва едно момче, което многократно е давало повод на съселяните си от петричкото село Долна Рибница да се гордеят с него.

Красимир Златинов е единственият в региона, одобрен за участие в програма между Англия и България за евробизнес и финанси. Той обаче страда от коварен тумор и вече претърпя операция у нас. Напоследък лекарите установили разсейки в лимфните възли, това налага спешна, скъпоструваща медицинска интервенция. Терапия на три етапа в Германия може да спаси живота на Красимир Златинов, но тя струва 35 000 евро, а парите са непосилни за семейството му. Последната надежда за спасението на момчето е добри хора да се включат в дарителската акция и да помогнат.

Банковата сметка на Красимир Иванов Златинов:

IBAN: BG59BUIB98881045801200

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *