Топ теми

Азис проби в „Ню Йорк таймс” с „Хабиби“

Кралят на попфолка Азис намери място в класацията на престижното издание „Ню Йорк таймс“, която определи „25 песни, които ни казват накъде отива музиката“. Костинбродският славей попада в престижния чарт с последния си хит „Хабиби“. Въпреки че е на последното, 25-о място, Васко е единственият българин, намерил място в класацията.

„Арабските китари, с които започва „Хабиби“ сякаш те отнасят на турските пазари или цигански кервани. Всъщност обаче, това е българска чалга“, гласи текстът, посветен на Азис.

Изданието обръща специално внимание и на факта, че песента му „Хабиби“ е гледана над 20 милиона пъти в YouTube само за четири месеца от излизането си през ноември 2015 г., както и че той се оказа най-търсеното българско име в Google за изминалата година.

„Трудно е да се каже дали това е най-големият хит на т.нар. Крал на чалгата, но външният му вид със сигурност е най-мъжественият досега“, отбелязва изданието.

Сред песните, които намират място в списъка на „Ню Йорк Таймс“, защото са оказали влияние на актуалните тенденции в музиката по целия свят, намират място парчета в изпълнение на Риана, Питбул, Джъстин Бийбър, Колдплей, Дейвид Бауи, Фарел и други световни звезди.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *