Психично болна жена живее сама на детска площадка

Психично болна жена живее сама на детска площадка във Велико Търново. За това сигнализира майка от старата столица, информира „Нова телевизия“. По думите й възрастната жена всеки ден стои на една от пейките, държи се агресивно с хората, а около нея са струпани купища с чанти, кашони и отпадъци. Оказа, че институциите са запознати със случая, но проблемът остава нерешен. Боряна страда от психично разстройство на личността. Откриваме я на детската площадка в парк „Руски гробища“ в един от жилищните квартали на Велико Търново.

Място, което жената възприема за свой дом от началото на март тази година. Така всеки ден, от сутрин до вечер, в топло и студено, възрастната жена стои на тази пейка, заобиколена от вещи и боклуци, събрани в найлонови чанти. Често си говори сама, а храната намира в близките контейнери. Това ни разказва Магдалена, която е една от първите, забелязали жената. „Първоначално реших, че е жена, която е решила да си почине, но с толкова много багаж няма как. Попитах я тук ли мисли да живее на детската площадка. Tя започна да ми отговаря доста агресивно“, разказва Магдалена Ковачева. По думите й откакто Боряна е тук, родителите от квартала спрели да водят децата си.

Самата тя признава, че се страхува както за себе си, така и за здравето на малкото си момиченце. Магдалена подала сигнал в полицията, но освен разговор с психично болната жена, друго не се случило. От агенция „Социално подпомагане“ също знаят за проблема, тъй като Боряна живеела по парковете из града от май миналата година. „Успяхме да се свържем с дъщеря й, разговаряхме. Tя полага някакви усилия да й помогне. Предложихме на тази жена настаняване, но тя категорично отказа, писа декларация, дразнеше се при следващите опити за контакт с нея по този повод“, пояснява Николина Йорданова от дирекция „Социално подпомагане“-В. Търново Психично болната жена може да бъде настанена в специализирано заведение само с решение на rайонния съд при извършване на престъпление. Засега обаче такова няма и жената е свободна да остане на пейката. А за родителите остават страхът и молитвите, че детската площадка-дом няма да се превърне в убиец на децата им.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *