Виж колко ще живееш според номера на обувките си

В наши дни човек смята, че науката е достигнала своя връх и едва ли не няма повече какво да открие. Винаги обаче има някои учен в отдалечен университет, който бързо оборва тези помисли с поредното си, меко казано, странно звучащо изследване, представящ доказателство за още по-странно откритие.

Подобен е случаят и с доктор Наджапарта Куан от университета Сайа Куала в град Банда Ачех, Индонезия, който твърди, че има зависимост между номера на обувките и продължителността на живота.

В изследване, което е направено през 2009 година и в което са участвали повече от 65 човека, индонезийският учен успял да докаже, че годините, които са престоят на представителите на мъжкия пол на земята, могат да се разберат от номера на обувките им. Куан не е успял да докаже същата зависимост и за нежната половина на човечеството. Професорът обобщил данните, които изглеждат така:

При размер на обувките 36 продължителността на живота е между 63 и 66 години. При размер 37 тя е между 64 и 69. При размер 38 малко нараства и е 66-69 години. При размер 39 годините са между 67 и 72. При размер 40 числото е същото – между 67 и 72. При размер 41 отредените години са в порядъка между 73 и 77. При размер 42 продължителността малко нараства и е 75-82 години. При размер 43 е между 74 и 79 години. След този номер продължителността на живота започва отново да спада. Така за хората с номер 44 тя е между 67 и 72. При размер 45 е между 66 и 69 години, а при номер 46 е между 66 и 69 години.

Анализираните резултатите от необичайното изследване показват, че мъжете, намиращи се в златната среда 40-43 номер, имат най-дълга продължителност на живота, пише Пик. Отклоненията от тези номера в двете посоки – от 46 нагоре и 36 надолу, показват, че годините рязко спадат.

Друго изследване, посветено също на размера на обувките сред представителите на силния пол, показва, че мъжете с размер на обувките над 41 са три пъти по-склонни за изневяра от тези със среден размер.

 

Най-верните мъже са с номер 38-40. До научното заключение достигнали група шведски и норвежки учени, работили по съвместен проект за университета в Упсала, Швеция.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *