ВАС обяви за нелегитимни изборите за ръководство на Адвокатската колегия в Кюстендил

Адвокатите в Кюстендил отново отиват на избори. С решение на Висшия адвокатски съвет /ВАС/ проведените в края на месец януари избори за нов председател и членове на управителното тяло на Адвокатската колегия в Кюстендил са обявени за нелегитимни.

„Не мога да кажа кога ще бъдат проведени новите избори, тъй като  това зависи дали ще има обжалване на решението на ВАС. Както знаете, това става пред Върховния касационен съд, а там насрочването на делата се бави”, каза настоящият председател на Адвокатската колегия в Кюстендил Васил Иванов. Той допълни, че до провеждането на нови избори старото ръководство на колегията е легитимно.

Обжалването на избора на нови членове на ръководните органи на адвокатурата в Кюстендил е внесено от адвокатките Росица Илчова и Михаела Крумова.

Жалбите са заради неспазване на процедурите по избора, обясни Иванов като допълни, че един от пропуските на комисията по избора била, че вместо с две отделни излязла с едно решение, в което обявила резултатите от първия и от втория тур по изборите. Втората грешка е, че са допуснати да гласуват 124 адвокати, които не са си платили членския внос за последния месец, обясни адвокат Иванов.

Както вестник „Струма” писа,  в края на януари Адвокатската колегия в Кюстендил избра с 10 гласа разлика за председател на колегията адвокат Румен Антимов, който получи подкрепата на 101 свои колеги  по време на балотажа срещу опонента му – адвокат  Емил Велинов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *