Дупничанин стана герой на купон в Македония, пред 280 души извади езика на припаднал турист и го спаси

Бивш санитар от частната болница в Дупница спаси живота на 80-годишен турист пред погледа на 280 души по време на купон в съседна Македония. Цяла Дупница говори за проявеното хладнокръвие и съобразителност от санитаря Иван Иванов, който е известен с чувството си за хумор.

Репортер на вестник  „Струма“ го откри ден след случката в Македония. Ето какво разказа Иван:

„От Дупница бяхме няколко групи, около 100 човека, на екскурзия, която завърши с купон в заведение на 15 км от Куманово. На съседната маса седеше компания от София. Изведнъж един от компанията, 80-годишният Георги, се пусна от стола и падна на пода. По микрофона съобщиха, че търсят лекар, тъй като на клиент в заведението му прилошало, ако има лекар сред клиентите, да се отзове и да помогне. В ресторанта имаше около 280 души. Всички гледаха отстрани, но никой не смееше да доближи възрастния мъж, който лежеше на пода бездиханен. Веднага скочих, взех една лъжица, както ме е учил д-р Ени Лефтеров, и извадих езика на човека, който се беше почти задушил. Линейката от Куманово пристигна след 20 минути, бай Георги вече се беше съвзел. Не съм направил нищо голямо, просто извадих езика на човека”, заяви Иван Иванов и продължи:

„Едни ден след случката в Куманово дъщерята на Георги, другото му име не зная, ме откри в Дупница. Благодари ми и посегна към чантата си да ми даде пари. Аз категорично отказах. Изпълнил съм дълга си като човек, не съм постъпил така за пари”, категоричен бе Иван Иванов.

Иванов дълги години е работил като санитар в частната болница на д-р Ени Лефтеров в Дупница. В момента е пенсионер по болест.

Шофьорът на автобуса с екскурзиантите от Дупница Илиян Илиев сподели по телефона: „Иван извади голямо хладнокръвие. Всичките 280 души в заведението онемяха, музиката спря. Само той скочи и спаси човека от задушаване. Ако се чакаше линейката от Куманово, възрастният мъж щеше да почине в ресторанта. След медицинския преглед не стана ясно каква е причината да си глътне езика”, разказа Илиян Илиев. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *