Минестроне

Необходими продукти

150 г зряб боб

60 мл зехтин

1 глава лук, нарязан на ситно

2 скилидки пресован чесън

250 г картофи, нарязани на кубчета

250 г моркови, нарязани на кръгчета

350 г тиквички, нарязани на кръгчета

2 стръка целина, нарязана на ситно

2 стръка праз, нарязани на кръгчета

1 дафинов лист

1 с. л. нарязан босилек

2 л зеленчуков бульон

150 г дългозърнест ориз или дребна паста

250 г домати, обелени и нарязани на четвъртини

200 г замразен грах

  сол на вкус

  пипер на вкус

Начин на приготвяне

Бобът се измива и се накисва в студена вода от предната вечер. Отново се измива и се слага в съд да ври за час, час и половина, докато омекне. Отцежда се и водата от варенето се изхвърля.

В сгорещения зехтин се запържват лукът и чесънът, докато омекнат, прибавят се картофите, морковите, тиквичките, целината, празът, дафиновият лист и босилекът. След 5 мин. се прибавят бульонът и бобът. Супата се покрива и се вари, като се разбърква от време на време. След 25 мин. се слагат оризът или пастата. Вари се 15 мин. и се прибавят доматите и грахът. След 5 мин. супата е готова. Подправя се с лимонов сок, сол и пипер и се сервира.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *