БИЗНЕС КРАХ! Базата на мощната някога „Метал-Кимс“ в Сандански на публична продан, оценена на 1,53 млн. лв.

Една от най-мощните частни фирми в Пиринско за търговия с метали и строителни материали – доскорошният лидер в Сандански с над 15 години дейност на вътрешния и външния пазар „Метал-Кимс“ ООД ,

губи цялата си складова база в местността Друма до курортния град. Имотът от 6,6 дка с построени върху него над 10 склада, административни сгради, бар и помещения за живеене вчера бе обявен за публична продан срещу начална цена от 1,53 млн. лв. без ДДС.

В отделен търг кандидатите могат да наддават за терена от 1,5 дка, върху който е построен колийният кантар на фирмата. Началната цена за този имот е 74 664 лв.

Само преди няколко месеца съдебен изпълнител обяви за продан и 4 къщи на фирмата в местността Нишан Таши, с което бе сложено началото на бизнес краха на фирмата, която е с доста любопитна съдба.

Тя бе основана през 2008 г. от популярния местен бизнесмен Иван Ковачев и съдружника му Димитър Станков. По това време Ковачев бе вече в категорията на затъващите бизнесмени – като собственик на първия мол в Сандански той много скоро след откриването започна да инкасира загуби и разпродаде сградата на парче. 

Малко по-бавно, но се стигна до сриването и на втория му бизнес –

„Метал Кимс“. Според справка в Търговския регистър Ковачев отдавна няма нищо общо с фирмата и в момента съдружници в нея с по 2500 лв. капитал са Д. Станков и Петър Царевски.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *