СКАНДАЛ! Новият болничен шеф Р. Тимчев нелегитимен, всички заповеди, подписани от него, са невалидни

Новоназначеният управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев е нелегитимен. Всички документи, подисани от него, са невалидни. Според Търговския регистър д-р Л. Таушански все още е управител на болницата.

Скандалът гръмна, след като директорът на РЗОК д-р Сашо Котев се усъмнил при подадените справки от болницата, че за толкова кратък срок Росен Тимчев е регистиран като управител на общинската болница в Дупница. Юристите на РЗОК открили несъответствие в името на материалноотговорното лице. Репортер на вестник „Струма“ направи проверка в Търговския регистър и установи, че все още фигурира името на д-р Л. Таушански като управител на общинската болница.

Наложило се документите на общинската болница, предствени в РЗОК – Кюстендил, да се преподпишат от зам. управителя д-р Крум Бонев. Той потвърди, че от Здравната каса нямало да отпуснат пари за заплати на работещите в болницата заради това, че документите са подписани от Р. Тимчев. „Аз съм назначен на поста зам. управител на общинската болница от кмета М. Чимев. Когато д-р Л. Таушански не е на работа, аз подипсвах документите вместо него. Сега пак аз подписах документите, за да си получат заплатите в болницата“, заяви д-р Крум Бонев.

Всички заповеди, подписани от Росен Тимчев за съкращения на медсестри, прекратени договори с фирми доставчици, с фирмата охранител, са невалидни. След като бъде вписан в Търговския регистър като управител на общинската болница, тогава Росен Тимчев става легитимен управител, коментираха специалисти.

Както вестник „Струма“ писа, Росен Тимчев още в първите дни след като влезе в шефския кабинет, изпрати в пенсия шефа на транспорта в болницата, подписа предизвестие за съкращение на 9 медицински сестри, прекрати и договора с фирмата за охрана. Медсестрите, получили заповеди за съкращение, вчера бяха доволни, че съкращението им ще се отложи и може да работят още един месец.

Репортер на вестник „Струма“ се свърза по телефона с директора на РЗОК д-р Сашо Котев. Ето какво каза той по повод нелигитимността на Росен Тимчев: „Първо искам да успокоя работещите в общинската болница в Дупница, че ще си получат заплатите. До мен стигна слух, че се притесняват, че няма да получат заплати. Действително новият управител все още е нелигитимен. Д-р Л. Таушански все още се води на длъжността управител. Наложи се да върна справката, която ми беше изпратена с подписа на Р. Тимчев, след което ми предоставиха друга – с подписа на д-р Крум Бонев“, заяви д-р Сашо Котев. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *