ЗЛОВЕЩИ КРЯСЪЦИ ПРОНИЗАХА ВЪЗДУХА! Момиче в маршрутка крещи „Аллах Акбар“!

„Аллах Акбар!“, внезапно започва да крещи момиче в столична маршрутка. Пътниците замръзват на място от страх. „Това е само началото! Всички ще опознаете страданието, а моите братя ще ви въведат в правата вяра!“ – продължава да вика момичето. На възрастна жена й прилошава.Това не е сцена от екшън филм за борба с тероризма, а реална случка в центъра на София, пише България днес. Действието се развива посред бял ден. Часът е малко преди 9 сутринта в петък, 11 март. Мястото – маршрутка номер 5, чиято линия започва от Студентски град и приключва в района на централна жп и автогара. 

“ В петък тръгнах за Тетевен. Хванах маршрутката от Студентски град за гарата около 08:30 сутринта. Имаше трафик, имаше и доста пътници в бусчето. По едно време се чу момичешки глас да нарежда, че всички ще измрем. Обърнах се плахо и видях съвсем нормална на външен вид млада жена да говори по телефона. Говореше за „братството“, както и че началото на голямата война тепърва предстои. След няколко минути превключи на арабски, чу се високо „Аллах Акбар!“, а аз видях живота си на филмова лента. За части от мига просто помислих, че тя ще се взриви. Един мъж събра смелост и се обади на 112″.

Това разказа очевидец и пряк участник в разигралите се петъчни събития – студентката В.В. от Тетевен. След като един от пътниците звъни на 112, жената, викала „Аллах акбар!“ решава да слезе в района на Паметника Левски, малко преди светофара на бул. Дондуков. Шофьорът старателно изчаква девойката да слезе, след което продължава по пътя си. След няколко минути в района на Сточна гара и бул. „Сливница“ полицейски патрулки със сирени спират маршрутката заради подадения сигнал, пише БЛИЦ. Полицаите взимат описанието на момичето от пътниците и се връщат малко по-нагоре по посока „Дондуков“, за да намерят дамата, заплашвала с взривяване.

„Полицаите реагираха повече от светкавично. Мен ме разпита жена в униформа, която беше много мила и се опитваше да ни успокои въпреки страха, който вече беше посят в пътуващите“ – казва една от пътничките в злополучната маршрутка.

„Да, има такъв случай“, призна Светла Костова, говорител на СДВР. Тя уточни, че полицаите са действали моментално, а само няколко минути по-късно въпросната девойка, която изкара акъла на десетки граждани, е била заловена.

„Младата жена е употребила алкохол“ посочи още Костова. Засега не е ясно дали момичето е отправяло заплахи заради нетрезвото си състояние, или наистина е член на спящи терористични клетки у нас.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *