Ториното се изтупа за съда с дрехи за 10 бона (СНИМКА)

Ивайло Борисов-Ториното, който нашумя като работодател на биячите от Околовръстното, е луд фен на скъпите дрехи, пише „България Днес“. Ториното беше уловен да си пазарува от ултраскъпия бутик на световноизвестния дизайнер Филип Плейн в центъра на София непосредствено преди да се яви на дело в съда. Запознати твърдят, че Борисов редовно обичал да троши пачки в тузарски магазини. Най-новото му хоби е да колекционира тениски, якета, панталони и обувки на Плейн. Цените в този бутик са главозамайващи – кратка справка в модните каталози показва, че по време на разпитите в съда във вторник Ториното е облечен за минимум 10 000 лв. Близо 4000 лева струва само коженото му черно яке.

Няколко хилядарки е дал и за белия панталон на „Плейн“, както и още толкова за тениската и обувките. Мнозина естети и доайени в модата смятат, че конкретната линия е кичозна, тъй като дизайнерът залага основно на камъни, много метални фрагменти, илюстрации на долари и анимационни герои. Ториното обаче очевидно има уклон именно към тези мотиви. Без капка притеснение той се появи с фрапантния бял панталон на доларчета в специализирания съд. Пред магистратите Ториното даде показания задно с други две видни фигури от подземния свят – Златомир Иванов-Баретата и Димитър Желязков-Очите. Ториното и Баретата са подсъдими по обвинения, че са част от организирана група за разпространение на наркотици.

„Не съм виждал Златомир Иванов от 1995 година, с него не ме свързва общ бизнес, познаваме сме и може да се каже, че сме приятели, а Димитър Желязков-Очите видях за първи път в живота си на живо чак сега, по време на делото“, обясни пред журналисти Ториното. В кримисредите обаче отдавна се говори, че Ивайло Борисов е доверен човек на Баретата и твърденията, че не са се виждали от 21 години насам, са абсолютно неверни.

Във вторник, когато течаха разпитите на тримата мъже, Златомир Иванов-Баретата също демонстрира афинитет към модата. Той за разлика от Ториното беше облечен повече от стилно – без излишества и кич. Иванов се появи пред съдиите с официално сако, спортно-елегантни накъсани дънки и бяла тениска. С черни очила, досущ като кримигерой от екшън филм, бившата барета коментира случая с боя от Околовръстното. Според него биячите са били предизвикани от шофьора, който впоследствие беше пребит от охранителите на Ториното.

„Побоища по пътя има много – този случай се показа, защото имаше клипче. Но какво от това, доказателствата са доста оскъдни“, отсече Иванов.

Няколко пъти Ториното съвсем спокойно заяви, че не се притеснява от проверките, които му спретнаха органите на реда в последния месец. Това обаче не е съвсем така, коментират в кримисредите. В действителност Ивайло Борисов бил доста ядосан на своите момчета, че именно след побоя на Околовръстното името му се осветли в медиите. Въпреки че пред журналисти Ториното ги защитава и твърди, че работниците му са били предизвикани, пред свои авери той признал, че не е трябвало да реагират толкова агресивно спрямо шофьора, пътувал в колата с жена си. В квартала, където живее Ториното, от две седмици насам има засилено полицейско присъствие.

„В кв. Драгалевци толкова полиция и жандармерия не е имало, след случая с Ториното това коренно се промени“, коментират жители на баровския квартал.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *