8 знака, че е време да се разделим с партньора си

Раздялата е изключително тежко преживяване, всички сме минавали по този път. Но понякога е по-добре сами да “дръпнем щепсела”, колкото и трудно да ни бъде след това. Независимо колко дълго е продължила връзката ни, решението да я прекратим винаги е сложно. Ами ако съжаляваме след това? Ами ако партньорът ни реагира ужасно? И как да сме сигурни дали не ни е време за малка почивка или да се разделим напълно? Прекратяването на една връзка става особено сложно, когато има и деца и общи приятели. Но ако все повече и повече се чувстваме отегчени и фрустрирани, ако наистина не сме съвместими, раздялата може да е правилното решение и за двама ни. Психолози и експерти по отношенията посочват осемте знака, че е време да прекратим връзката, публикувани в Independent.

1. Всеки разговор е спор
Ако не сме в състояние да говорим с партньора си за нещо спорно, без да се скараме, това е огромен предупредителен знак да се измъкнем от тази връзка. Гневът и негативността са знак за дълбоко вкоренени проблеми между нас и партньора ни и това може да означава, че нещата в крайна сметка ще се влошат.

2. Изпитваме физически, сексуален, словесен и/или емоционален тормоз
Ако изпитваме някаква форма на тормоз, това е ясен предупредителен знак, че трябва да прекратим връзката. Не говорим за еднократно спречкване, при което случайно вербално нараняваме партньора си, а за постоянно каране, лошо поведение, липса на способност за контрол на емоциите и поривите. Това е ясен знак за раздяла.

3. Спираме да бъдем приоритет един за друг
Двойките би трябвало да харесват да прекарват времето си заедно, а не това да бъде изпитание за тях. Ако нашият партньор предпочита да излезе да пие с приятелите си или да направи всичко възможно, да не прекара време с нас, трябва да се запитаме защо. И ако всичко, което получаваме като отговор на този въпрос, са оправдания и извинения, значи е време да намерим някой друг, който ще ни накара да се почувстваме обичани. Животът е твърде кратък.

4. Живеем с усещането, че ходим по тънък лед
Дори и да имаме хубави моменти, чувстваме, че не можем да бъдем себе си. Това е често срещано в отношенията, които са към своя край. Ако непрекъснато наблюдаваме настроенията на партньора ни и искаме да сведем до минимум риска той да се разстрои, ядоса или да стане агресивен, трябва да знаем, че нещо важно не е наред. Особено ако спрем да правим неща, които ни харесват, за да може той да е щастлив.

5. Просто вече не е забавно
Отношенията трябва да се подчиняват на правила, но те също така трябва да са забавни, за да са трайни. Ако лесно се разочароваме или отегчаваме от навиците и странностите на партньора си, тогава просто си губим времето. Връзките трябва да ни карат да се чувстват комфортно, но и вълнуващо.

6. Имате несъвместим начин на живот и ценности
Партньорите в някои двойки са абсолютно несъвместими, но имат страхотни отношения. За други различията могат да бъдат твърде големи и трябва да се запитат дали наистина искат да правят такива жертви. Със сигурност не трябва да имаме различия по отношение на това, дали искаме деца, предсказуема и стабилна домашна среда или да имаме динамичен живот, който се променя на всеки четири години.

7. Нашите приятели и семейство не харесват партньора ни
Колкото и да обичаме партньора си, ако всички останали около нас мислят различно, това е важен предупредителен знак. Когато сме влюбени, може лесно да си затворим очите за лошото поведение. Близките ни виждат много повече от нас, тъй като те не са емоционално ангажирани. Те може би виждат неща, които ние не можем.

8. Заедно сме, защото е по-лесно, отколкото да сме сами
Понякога мисълта, че трябва да се започне наново, спира нещастните двойки да се разделят. Мислим си, че е това е по-малкото зло, защото го познаваме. Но това може да отложи във времето щастието ни с някой друг. Едва когато се освободим от една лоша връзка, ще разберем, че за нас има много по-добри, вълнуващи и смислени отношения.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *