Невероятно, но факт! Бирата ни пази от инфаркт, вижте как

Една или две бири на ден могат да предпазят сърцето от инфаркт, посочват изследователи, цитирани от „Индипендънт“. Според италиански учени консумацията на около 800 млл бира на ден намалява риска от сърдечни болести с около 25%.

Трудът на Средиземноморския неврологичен институт в Поцили, базирани върху анализ на над 150 изследвания, показва, че две малки бири от 330 млл дневно не оказват никакво негативно влияние върху човешкия организъм.

Жените могат да пият малък кен бира на ден, а мъжете до два, без да има увеличаване на риска от рак, деменция или други заболявания.

В същото време бирата предлага защита от сърдечни болести по същия начин, както виното. Тя обаче е по-полезна за сърцето в сравнение със силноалкохолните напитки

Учените посочват, че алкохолното съдържание може да води до увеличаване на нивата на „добрия“ холестерол и по този начин намалява риска от сърдечни болести.

В своето проучване учените пишат, че здравите възрастни хора, които са слаби или умерени консуматори на бира, могат да я пият, освен ако не са изложени на риск от свързани с алкохола рак или алкохолна зависимост. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *