45-годишен заля полицай с бензин и опита да го подпали

Софийска окръжна прокуратура ръководи разследване срещу 45-годишния П. С. Д. от ихтиманското село Вакарел за тежко умишлено престъпление спрямо полицейски служител по време на изпълнение на службата му. Полицейският служител е от състава на Районното управление в Ихтиман при ОДМВР-София, съобщиха от пресцентъра на Апелативнатя прокуратура в София. По разпореждане на прокурора разследването се провежда от следовател.

Докато полицай Д.С. изпълнявал служебните си задължения по охрана на обществения ред в селото, П.С.Д. го залял обилно с бензин, като многократно се опитвал да го възпламени със запалка, съобщава „24 часа”.

В последвалата схватка между двамата служителят на реда успял да изтръгне горящата запалка от ръцете на П.С.Д. пред погледите на множество жители на селото. П.С.Д. е задържан от органите на МВР и днес ще му бъде повдигнато обвинение за тежко квалицифицирано престъпление по чл.116 ал. 2 от Наказателния кодекс – опит към убийство на полицейски орган, по начин и със средство, опасни за живота на мнозина, и извършено по хулигански подбуди.

П.С.Д може да получи присъда лишаване от свобода от 20 до 30 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Софийската окръжна прокуратура ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на П.С.Д. Разследването по случая продължава.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *