Съпругата на съветника д-р Пл. Соколов влиза в екипа на детско отделение, бившата главна счетоводителка Д. Ильова поема АСЧ?

Детско отделение в общинската болница в Дупница „жужи“ като кошер. Причината е появилата се информация, че д-р Кармелита Кацарска, съпруга на д-р Пламен Соколов, екскмет на Дупница, а в момента общински съветник, е назначена на работа в отделението. Дори се твърди, че заповедта й е била подписана на 4 май т.г.

Репортер на вестник „Струма“ попита д-р Пл. Соколов вярно ли е, че съпругата му д-р К. Кацарска е назначена на работа като педиатър в детско отделение, но той многозначително каза само: „По-скоро не”.

Управителят на общинската болница Росен Тимчев потвърди новината с думите: „Отделението има нужда от още един лекар. Обмислям варианта да назнача д-р К. Кацарска в отделението. Тя е специалист педиатър. Яснота ще имам следващата седмица”, заяви Р. Тимчев.

В момента в детско отделение на общинската болница работят 6-има лекари: д-р Стоянова – зав. отделение, бившата общинска съветничка от ГЕРБ д-р Диана Кьосева, д-р Мария Николова, д-р Камен Джаджаров, д-р Валя Николова и д-р Ангелова.

В болницата усилено се коментира и че управителят Росен Тимчев е назначил на поста АСЧ бившата главна счетоводителка на общинската болница в Дупница през 90-те години на миналия век Даниела Ильова, която бе и кандидат за поста управител. Работещи в болницата твърдят, че заповедта на Даниела Ильова е подписана вчера, тя ще отговаря за административно-стопанската част на болницата.

„Даниела Ильова има подадена молба за АСЧ. Все още обмислям назначението й. Дали ще бъде на цял щат или на половин, окончателно ще реша в понеделник“, каза управителят Росен Тимчев.

По времето, когато управител бе д-р Л. Таушански, Георги Стоянов заемаше тази длъжност, като я съвместяваше с длъжността „Охрана на труда“. В момента той е назначен на поста „Охрана на труда“, длъжността на АСЧ не е заета.

Както весник „Струма“ писа, Даниела Ильова се яви на конкурса за управител на общинската болница, който бе проведен миналата година, но д-р Л. Таушански спечели. Конкурсът беше обжалван от Даниела Ильова и се проведе повторен, който беше спечелен отново от д-р Л. Таушански.

Вчера Росен Тимчев представи пред медиите немски ехограф на стойност 8000 лв., с който се изследват коремни органи и щитовидна жлеза. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *