21 абитуриенти на петричката гимназия „П. Яворов“ са пълни отличници, носителят на приза „Знайко“ Вл. Тасков категоричен: Ще кандидатствам за пилот

Владимир Тасков е отличникът на випуск 2016 в гимназия „Пейо Яворов“ в град Петрич. Той получи тържествено приза „Знайко” на випуска на официалното тържество по случай изпращането на зрелостниците вчера. Владимир Тасков е приет за студент в Техническия университет в София. Той обаче заяви за „Струма“, че ще кандидатства за пилот в Долна Митрополия. Това е детската му мечта и ще положи всички усилия да я сбъдне.

125 абитуриенти от пет паралелки изпрати тази година гимназия „Пейо Яворов” в град Петрич. От тях 5-има са в самостоятелна форма на обучение. Общият успех на тазгодишните зрелостници е „Много добър” /5,30/. 21 са пълните отличници, 35 завършват с успех над 5,50.

От името на випуск 2016 Мариела Николова прочете благодарствен адрес до учителите, като ги увери, че всичко, свързано с годините в гимназия „Яворов”, остава мило и скъпо за всеки ученик.

Заместник-кметът Илияна Попова прочете поздравителния адрес от името на кмета Димитър Бръчков до всички абитуриенти.

За спомен на своето училище Надежда Радева подари да останат в библиотеката написаните от нея стихове и проза в три папки. По традиция всеки един от завършващите ученици се сбогува с училищното знаме вчера. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *