Зеленчуково ризото

Необходими продукти:

300г. ориз за ризото
250г. гъби
1 ч.ч. чушки (нарязани на лентички)

1 ч.ч. грах (най-добре от консерва)
2 тиквички, нарязани на дребно
100 г. настърган пармезан
1 л. пилешки бульон
25 г. масло
1 с.л. зехтин
1 глава лук
2 скилидки чесън
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Най-напред маслото трябва да се разтопи в избран от вас съд, след което към него се прибавя и зехтина.

Чесънът се пресова и заедно с нарязания лук се задушава за около 5-10 минути. След това се прибавя ориза заедно с пилешкия бульон, поръсва се с черен пипер. Сместа се оставя на тих огън, без капак за около 10 минути.

Добавят се всички зеленчуци, при необходимост се долива още вода. След като оризът е готов се добавя сол на вкус и по желание се сервира с настърган пармезан.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *