Абитуриент от Петрич изпадна в нервен срив на екскурзия в Гърция, кметицата на Марикостиново с личната си кола го прибра от остров Корфу, настани го в болница

Абитуриент от петричкото село Марикостиново приключи преждевременно екскурзията си в Гърция и бе настанен по спешност в болница, след като внезапно изпаднал в нервен срив и започнал да буйства.

На 25 май в полунощ класът от Икономиката в Петрич тръгва на екскурзия за остров Корфу. След като автобусът влязъл на територията на Гърция, поведението на момчето коренно се променило, спрял комуникация със съчениците си, напълно се самоизолирал. При пристигането им в хотел на остров Корфу състоянието му се влошило, започнал да става агресивен. Това продължило 2-3 дни, съучениците му се изплашили от случващото се. След като видели, че положението става опасно, класната се обадила в село Марикостиново и кметицата на селото с личния си автомобил веднага потеглила за Гърция. Заварила абитуриента в тежко състояние. Момчето било изпаднало в психоза, получило нервен срив, което е изключително опасно за здравето му.

Екскурзията на неговите съвипускници в Гърция приключва на 31 май.

Директорката на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров” София Рускова вчера лаконично заяви: „Момчето е показало нетипично поведение, заради което класната ръководителка Летка Кърпачева чрез фирмата, която е организирала екскурзията до Гърция, се е свързала с кмета на село Марикостиново Гергана Тодорова. Тя с колата си и с нейни близки заминала веднага за Гърция, прибрали абитуриента в България и го закарали за лечение в Благоевград.

Репортер на вестника се свърза и с кметицата, по мобилния телефон тя бе лаконична: „Случаят е много неприятен, аз с колата си и с мои близки наистина веднага заминахме за Гърция и докарахме момчето, настанихме го в болница в Благоевград. Дано по-скоро да се оправи“, бе краткият й коментар. Тодорова скромно добави, че не е направила нищо специално, просто е изпълнила човешкия си дълг.

Хората в селото обаче са възхитени от постъпката й и от нейната всеотдайност да помогне на изпадналото в беда момче, те питат защо организаторите на екскурзията е трябвало да чакат 2-3 дни и чак тогава да се обадят и да съобщят, че има проблем с един от абитуриентите. Състоянието на момчето се е влошило още щом са преминали на гръцка територия.

Случаят провокира много въпроси за сигурността на децата ни и за все по-честите случаи на млади хора, които изпадат в депресия, и за това обръщаме ли достатъчно внимание как влияе стресът на подрастващите. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *