Петричанин в сложните маневри на ЦСКА с цел да заобиколи закона и да ощети държавата с милиони

Петричанин попадна във водовъртежа на сложните маневри на ЦСКА да заобиколи закона и да ощети държавата с над 10 млн. лева натрупани задължения към НАП. Младата звезда на „Литекс“ Кристиян Малинов, който преди дни спечели приза за най-добър млад играч в анкетата „Футболист на футболистите“, е един от петимата състезатели на ловчанлии, поканени да подсилят тима на армейците за новия сезон. Останалите избрани са централният защитник Пламен Гълъбов и легионерите от чужбина Петрус Бумал, Арсенио Нунеш и Рафа Перес. Все още не е ясно бъдещето на кресненеца Кирил Десподов.

Вчерашният ден донесе поредната порция ходове на червените от Борисовата градина в опит да закрият досегашния клуб, дължащ над 30 млн. на държавната хазна и на кредитори, и да пробутат странния хибрид ЦСКА-Етрополе-Литекс в „А“ група. Преди обяд Гриша Ганчев и хората му внесоха в БФС документи за признаването на алтернативен клуб, който да получи лиценз за елита, плюс обещанието за оздравителен план. В ранния следобед във футболната централа бе заприходен отказ на ЦСКА от участие в първенството през новия сезон поради невъзможността да се подсигурят финансово различните формации във всички турнири под егидата на БФС, но само час по-късно в съда беше регистрирано новото дружество ПФК ЦСКА София ЕАД, което ще кандидатства за лиценз за сформиращата се висша лига. Чрез регистрацията е вписано официално и поглъщането на „Литекс“.

Хибридът допреди две седмици се казваше „Чавдар“ /Етр/. Циркът стана пълен с обявяване на досегашния президент на ловчанлии Трифон Попов за шеф на ЦСКА и за член на съвета на директорите заедно с Румен Константинов и Андон Димитров. Капиталът на дружеството е 600 000 лв., със 100 бона повече от този на истинския ЦСКА, а очакванията са Борислав Михайлов и компания да издадат лелеяния лиценз за групата на майсторите. Куриозният факт е, че с последната трансформация на „Армията“ вече могат да се похвалят с 9 регистрирани клуба – ЦСКА Възраждане, ЦСКА 1923, ЦСКА Инвестмънт, ПФК ЦСКА АД, ФК ЦСКА АД-АД, ФК ЦСКА ЕАД, ФК ЦСКА АД, ПФК ЦСКА-1948 АД и Професионален футболен клуб ЦСКА-София ЕАД.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *