БЕНЗИН В КРЪВТА! 2000 рокери „палиха” гуми на събор! ЮЗУ студентката Гергана грабна приза за най-атрактивно каране на мотор на летището в Крайници (СНИМКИ)

С празнично настроение, летен дъжд и рокерско вдъхновение в Дупница се откри 3-ият национален мотосъбор, организиран от местния мотоклуб „Неразделни братя“ . Репортер на „Струма“ посети мястото на действието – парк „Рила“, където дупнишките рокери с голямо вълнение се подготвяха за предстоящото откривате на събитието.

Председателят на „Неразделни братя“ Димитър Недев не чака дълго да го подканям за разговор, защото е готов винаги с удоволствие да говори по темата за моторите и рокерството, и е категоричен, че обича машините на две колела и режещия шум от ауспусите още от малък – образно казано, преди да е проходил. Близо до него е застанал заместник-председателят на клуба Велислав Делибалтов, който е брат на попфолк певеца Борислав Делибалтов – Борис Дали.

„Моторите са в кръвта ми, откакто се помня, дори първото ми колело беше с двигател. Правехме го заедно с брат ми. В момента се занимавам с мотоклуба”, обяснява оживено Велислав. До него са се наредили другите неразделни братя – Борис Макарелски, Кирил Кирилов и Методи Йорданов. „Занимавам се със строителство, а от около 15 години – и с мотори“, включва се в разговора и Асен Филипов.

„Гостите и спонсорите не са доволни, защото община Дупница не дава разрешение да се минава с мотори през главния вход на парка, а само през черния път“, обясниха един от проблемите в организацията от ръководството на мотоклуба. „Част от средствата, събрани от събора, ще бъдат дарени за деца в неравностойно положение. Това го правим всяка година. Свързахме се по телефона, а след това уведомихме и с имейл пиара на община Дупница Христо Апостолов. В рамките на няколко часа, въпреки почивния ден събота, той отговори, за което му благодарим”.

„Не мисля, че има някаква драма в това, че не ги пускаме през входа на парка, знаете, че парк „Рила” се посещава ежедневно от стотици граждани и гости на града, особено сега, в този сезон. Освен това централният вход е затворен за движение на МПС-та и е пешеходна зона, съобразяваме се с тези обстоятелства. През миналата година имаше възможност да влизат с мотори и го правеха, но имаше много оплаквания от обикновени граждани, че постоянното движение с мотори в района ги е притеснявало, особено заради децата им, тогава бе издадена заповед от кмета инж. Методи Чимев, с която се ограничи влизането на МПС-та. А и в крайна сметка е по-добре да се гарантира сигурността и спокойствието на хората и да се запази животът им, особено на децата, които тичат в парка по всички алеи.

И пак казвам, недоволството е силно преувеличено, защото в крайна сметка заобикаляш само 200 метра и стигаш до барбекютата, но пък не пречиш на гражданите и няма предпоставки за ПТП-та. Така че това решение е в полза на всички”, отговори по имейла пиарът на община Дупница Христо Апостолов.

Над 2000 рокери от цяла България взеха участие в мотосъбора. Той беше открит от заместник-кмета на община Дупница Крум Милев и осветен от отец Костадин, който пожела на всички мотористи да бъдат живи и здрави и да карат безаварийно по пътищата на България.

По време на откриването над парк „Рила“ заваля летен дъжд, но това не попречи на доброто настроение на „старите рокери“, които със звука на своите мотори огласиха цялото дупнишко поле. Ценителите на силните усещания останаха без дъх от атрактивните игри в петък вечер, а те бяха доста зрелищни и включваха хвърляне и хващане на пълен презерватив с вода от мотор, лапане на кренвирш с лютеница и избърсване с дамска превръзка, бутане с мотор на кег с бира, както и качване на най-много хора на мотора.

В събота рокерите направиха обиколка на града, а след това се насочиха към летището край село Крайници, където се проведоха стартови отсечки в клас 600, 750 и 1000, а след това имаше и състезание по атрактивно каране. Първо място в него спечелиха Гергана Господинова и Марио Въчков от Благоевград.

„Студентка съм последна година в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, специалност „Международни отношения“, сподели след награждаването за „Струма“ чаровната Гергана. „Аз се занимавам с мотори, от десет години сме запалени“, допълни Марио.

След награждаването на участниците в стартовите отсечки и атрактивното каране в парк „Рила“ проявите продължиха с още много интересни игри – като хващане на ябълки в леген, пълен с вода, където победител е рокер с името Чък, бутане на ръчни колички и др.

Оказа се, че един от рокерите – Владимир Иванов-Нинджата, който е от Кюстендил, е рожденик. Той беше изненадан от неговите приятели от „Неразделни братя“ с разкошна торта във формата на мотор, която беше осигурена от спонсори. „От Кюстендил съм, днес навършвам 30 години и това е голяма изненада за мен“, сподели силно развълнуван Нинджата.

В състезанието за най-шумен мотор рокер от Враца получи купата „Дени-518“, която се дава всяка година в памет на Дени-518 от Дупница.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха групите „Епизод“ и „Fireball“. Мотосъборът завърши със заря, а общо 11-те рокери от мотоклуб „Неразделни братя“ с председател Димитър Недев излязоха на сцената със запалени факли в ръце.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *