Необичаен ресторант на дърво (СНИМКИ)

На брега на живописния тайландски остров Ко Куд се намира разкошния курортен център Soneva Kiri. Той се прослави в цял свят с необичайния си ресторант – Treepod Dining, който е по-известен като „Птичето гнездо“, пише profit.bg.

Заведението предлага на своите клиенти уникалната възможност да се насладят на вкусни екзотични тайландски ястия в своеобразно „гнездо“, намиращо се на височина 5 метра.

Кошницата, която е изплетена от стабилни стебла ротанга, побира максимум 4 души. За да седнат на масата в „птичето гнездо“, клиентите сядат на пода му. След това чрез специален механизъм плетената кошница се издига във въздуха на няколко метра над земята. Така попадате буквално в обятията на тропическата зеленина.

Преди да се издигнете във въздуха, ще бъдете помолени да сложите обезопасителни колани.

От птичи поглед ще видите уникална гледка. Тропическа гора, брегова линия и лазурно море, което буквално ще ви погълне с красотата си. Да не говорим за разнообразието от птици и животни.

Атмосферата е уникална и прави трапезата още по-тържествена и запомняща се. Единственото нещо, което може да отвлече вниманието ви от красотата навред, е шумът – той се издава от вятъря, който клати листата на дърветата.

Сервитьорите са като истински акробати. Ако гостите искат нещо да си поръчат, те отправят своите желания към сервитьорите, намиращи се на няколко метра от масата, на специална невидима платформа.

Менюто на ресторанта се състои от ястия, чиито названия са свързани с тематиката джунгла. Например очакват ви „Кошница за пикник“, „Даровете на гората“, „Канапе в короната на дърво“ и т.н.

Повечето ястия в менюто се готвят с продукти, които са отгледани в местността. Там изобилства от органични градини.

loading...


 

 

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *