![](https://struma.bg/wp-content/uploads/2017/01/112533.jpg)
Продукти:
400 г карфиол
700 мл пилешки бульон
100 мл течна готварска сметана
50 г бекон
2 стръка прясна мащерка
сол
смлян черен пипер
крутони
700 мл пилешки бульон
100 мл течна готварска сметана
50 г бекон
2 стръка прясна мащерка
сол
смлян черен пипер
крутони
loading...
Приготвяне:
Беконът се нарязва на кубчета и се запича на 200 С до хрупкавост. Карфиолът се почиства, измива и накъсва на розички. Пилешкият бульон се кипва и се прибавя карфиолът. Добавя се мащерката и всичко се вари 20 минути на среден огън. След като карфиолът омекне, се изважда мащерката. Супата се пасира до еднородна смес и се сипва сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус. Поднася се с запечения бекон и крутони.