ДЪЛБОКО ОГОРЧЕН! Бивш зам. кмет напуска Петрич

Бившият заместник-кмет по ТСУ на община Петрич Христо Георгиев от есента започва работа като частен съдебен изпълнител във Варна, до два месеца той ще положи клетва в Министерството на правосъдието. Наел е помещение в морската столица и в момента е ангажиран основно с ремонта и обзавеждането на кантората си.

Миналата година Георгиев спечели конкурса за частен съдебен изпълнител за съдебен окръг Варна. Резултатът му от устния изпит бе 5.60, а на писмения изкара 5.50. Така с общ бал 11.10 той спечели конкурса. Последваха обжалвания във ВАС от отпаднали кандидати, като тези съдебни процедури продължиха няколко месеца, но вече са приключили в полза на Христо Георгиев. Той потвърди информацията с думите:

„От есента започвам работа във Варна. Минаха всички процедури, предстои ми полагането на клетва – нещо, което колегите, спечелили конкурса за частни съдебни изпълнители в други райони на страната, отдавна направиха. Очаквам да ни съобщят датата, още не я знаем. Дотогава ще си подготвя помещението за кантора. Преди да положа клетва, ще напусна и ОбС в Петрич“, заяви Георгиев, който влезе в местния парламент от партия „Гергьовден”.

„С политиката приключвам, бях дотук. През годините като заместник-кмет на общината в Петрич се направиха много неща, те се виждат от всички. Признателност обаче няма, бях оплют и охулен. Обидно бе не толкова за мен в личен план, а за семейството ми. Гориха се чучела с лика на хора от предишния кметски екип, в това число и моя. Това беше голяма простотия, хората го осъзнават вече. Работил съм напълно прозрачно и честно като заместник-кмет, спазвал съм стриктно закона. А сега как се работи и има ли прозрачност – нека хората сами да преценят. Политиката е неблагодарна работа, с нея приключвам. Започвам от есента като частен съдебен изпълнител и това е най-важното за мен, което ми предстои“, заключи Христо Георгиев.   

В началото той ще замине за Варна сам, но на по-късен етап ще изтегли и семейството си в морската столица.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *