Топ теми

Първи версии за стрелбата в Слънчев бряг: Групата на Митьо Очите е изглеждала потресаващо

Хирурзи и реаниматори от МБАЛ Бургас не могат да кажат дали ще оцелее Димитър Желязков – най-знаковата фигура на ъндърграунда по Южното Черноморие за всички времена. И към момента в Операционния блок на болницата продължават опитите на екипа, свикан от най-добрия хирург д-р Георги Мигаров, да върне към живот 43-годишния несебърски ъндърграунд бос.Преди два часа, един от близките приятели на Очите сподели, че получил личното уверение на д-р Мигаров от операционната, че най-тежката част от животоспасяващите интервенции по тялото му вече е приключила – зашиването на пикочния мехур, съобщава Флагман.бг

Човекът отвън с огромна надежда уверяваше роднини и приятели на Желязков, че страшното вече е свършило. Това обаче не е така. Предстоят тежки часове и битка за живот за Митьо Очите.

Със сигурност можем да кажем, че ще оцелее, но едва ли ще бъде същият спортист неговият най-близък авер от последните години – 36-годишният Никола Маринов, по прякор Магарето. Маринов не е бодигард на Очите, той е пръв довереник и бизнеспартньор, казаха пред изданието запознати. Магарето е семеен и има две деца, върти легален бизнес с погребална агенция. Живее със семейството си в ж.к.“Меден рудник“. Той е ранен в крака, но операцията за него приключи благополучно.

Късметът обаче не беше тази вечер с 21-годишния Александър. Борчето станало личен бодигард на Очите само преди няколко месеца. Нямало е никакъв опит.

КАКВО СЕ СЛУЧИ НА 8 ЮНИ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

В 20:57 часа на 8 юни бригада от около 30 човека, по думите на главния комисар на МВР Георги Костов, водена лично от Митьо Очите върви демонстративно по една от централните алеи на Слънчев бряг и се отправя към ресторант „4you“, в който по това време има клиенти, семейства с малки деца. Над ресторанта има и хотелска част, в която са настанени туристи.

Според свидетели на Флагман.бг групата е изглеждала потресаващо. Били с бронежилетки и държали брадви. Информацията за брадвите не бе потвърдена от МВР, но е сигурно, че никой от щурмуващите на Очите, както и самият той, не е бил въоръжен с огнестрелно оръжие.

Бригадата е влязла в ресторанта, за да демонстрира мощ пред собственика Божо Д. Групата успява да стигне до третата маса вляво, като предварително са имали уговорена среща с ресторантьора Божо. Той не е местен човек, но отдавна върти два ресторанта и дискотека в Слънчев бряг. Кара черно, матово Порше Кайен, което е паркирано пред заведението.

Вместо да си наведе главата и да приеме условията, с които влиза вътре наказателният отряд, човекът, по непотвърдена информация от очевидци, се оказва повече от добре подготвен – „с паднало пред очите перде“. Той е очаквал посещението и е ангажирал за отпор 10-ина човека, въоръжени до зъби, с по няколко резервни пълнителя. Пороят от куршумите буквално се е излял върху посетителите.

Според информацията става въпрос за рекет. Или Божо не е бил съгласен да отчислява част от печалбата на заведенията си, или самият той е представител на благоевградската групировка, която опитва да завземе територии от несебърския подземен бос, свързани с контрола върху таксиметровия превоз.

Нито първата, нито втората версия не бе потвърдена от главсекретаря Костов, който към момента се изтегли в РУП Слънчев бряг заедно с директора на ОД на МВР Калоян Калоянов.

В РУП Слънчев бряг един след друг пристигат задържани за участието в престрелката. Поне още два дни няма да е ясно точно колко са участниците – от нападението, до външните подкрепления на Очите около заведението.

Тежковъоръжена жандармерия с автомати е завардила изходите на Несебър и всички участници дори и наемници от вътрешността на страната, едва ли са имали възможност да напуснат едновременно.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *