БЛАГОЕВГРАДЧАНКА С НОВ РЕКОРД! Най-умната жена в света се изкачи на най-високата сграда на планетата

Най-умната жена в света, благоевградчанката Даниела Симидчиева, която притежава по-висок коефициент на интелигентност от Айнщайн и Бил Гейтс по критериите на МЕНСА и покри т.нар. умен тест с резултат от 192 точки от 200 възможни, се изкачи на най-високата сграда в света, 828-метровата „Бурж Халифа” в Дубай. В това свое приключение тя бе придружавана от внучката си Благостина и дъщеря си Петя, с които си подариха четиридневна екзотична женска екскурзия до арабската държава.

„Там се наслушах на много „най”: най-голямата кръгла сграда, най-високата усукана сграда, най-високата жилищна сграда, най-скъпият хотел и т.н. Това им е явно целта – да бъдат „най”. За мен не знаеха, че и аз съм „най“, иначе можеше някой да ме осинови”, пошегува се с типичното си чувство за хумор пред вестник „Струма“ Даниела.

Всъщност трите се изкачили само до 124-ия етаж /452 м/, защото това е пределната височина, позволена на туристите, дотам се стига само за 1 минута със свръхскоростен асансьор. „Досега най-високо се бях качвала на Айфеловата кула. Гледката от 124-ия етаж е пленяваща, толкова е високо, че даже губиш усещането за страх, асансьорът ускорява толкова постепенно, че само леко заглъхват ушите. Противно на очакванията ни, горе нямаше кафе, но си произведохме собственоръчно по една монета с изображението на кулата. Има една машина със зъбни колела, пускаш банкнота, избираш вида на монетата и сам си произвеждаш желаната монета. Има много интересни неща за гледане, но някои удоволствия струват доста, като например да караш ски по закритата писта в Дубай, затова ние само я видяхме през стъклата“, разказа Даниела.

И тъй като по природа е дива и авантюристична, все още не е убедена кое я е впечатлило повече – дали гледката от 124-ия етаж, или лудото сафари с джип 4х4 по пясъчните дюни на пустинята. „Не мога да определя къде адреналинът беше повече, аз и не бих могла да карам така – по дюните пясъкът хвърчи като морски вълни около теб, мощният джип имаш усещането, че всеки момент ще се обърне по капак… не подлежи на описание – трябва да се преживее. А нашият шофьор беше много добър и голям авантюрист – имахме късмет“, обяснява с въодушевлението на дете най-умната жена в света. И добавя: „То детето си е живо в мен, в момента, в който изгубя детето в себе си, ще съм готова за оня свят“, казва с усмивка.

После признава, че всъщност женската екскурзия с внучката и дъщерята била един вид личната й награда заради изпитанието, което е преживяла миналия ноември. „Тогава бях близо до ръбчето, размина ми се за малко… един перитонит ме изненада, докато бях в командировка в Пловдив, стисках, но и в болницата още 30 часа се наложи да постискам, докато ме диагностицират. Затова сега гледам на живота от различен ъгъл“, казва философски Даниела, която освен високия си коефициент на интелитгентност е и всеотдайна майка на три дъщери, има пет дипломи и беше в кандидатпрезидентска двойка на ВМРО с Красимир Каракачанов през 2011 г. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *