ЛЮБОПИТЕН СБЛЪСЪК! Съсобственикът на „Агромах“ Методи Бачев: Каня Корнелия Нинова и К. Добрев на детектор на лъжата

„Каня депутатите от БСП Кирил Добрев и лидерката на социалистите Корнелия Нинова на детектор на лъжата. Приготвил съм им само 2 въпроса. След като ми отговорят, аз ще седна на стола и обещавам да отговоря на абсолютно всички въпроси, които ги измъчват”. Тази оферта направи чрез вестник „Струма“ Методи Бачев, съсобственик на строителната фирма „Агромах“, която преди 5 дена попадна в общественото полезрение с обвинението на двамата соцдепутати Кирил Добрев и Корнелия Нинова, че изпълнителният директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров е свързан с фирмата „Агромах“, поради което трябва незабавно да си подаде оставката.

Според изложените от социалистите мотиви, откакто Лазаров е назначен на поста през 2014 г., базираната в Симитли фирма от 100 обществени поръчки е спечелила 85 на стойност 293.8 млн. лв. Шефът на АПИ бе обвинен и че е дал на Бачев още 50 млн. лв. към договорените 150 млн. лв. за АМ „Марица“, които са били за укрепване на канавки, както и че благодарение на отворения от него чадър „Агромах“ има 4-годишни договори за пътно поддържане на 3 области в страната, има поръчка за изграждане на нова отсечка от „Струма“ и договори за инфраструктура в Благоевград и региона, финансирани с европейски и общински средства.

Мощната строителна фирма има над 3500 работници и разполага с 1500 пътни машини.

Веднага след отправените обвинения Лазар Лазаров обяви, че твърденията им за злоупотреби при изграждането и ремонта на пътната инфраструктура категорично не отговарят на истината, а поднесената по този начин информация е изключително манипулативна. Той посочи, че договорът за Лот 3.1 на „Струма“ е подписан не от АПИ, а от закритата вече Национална компания „Инфраструктурни проекти“, а по отношение на цитираните от депутатите суми бе категоричен, че „данните са за две години и се отнасят за платените суми за зимно поддържане и превантивни ремонти“.
Лазаров категорично отрече и че  „Агромах“ поддържат пътищата в 3 области, защото в Югозапада има сключени още 2 договора – с „Пътно поддържане” – Кюстендил и „Пътно поддържане” – Перник, които се грижат за техните пътни мрежи. В заключение шефът на АПИ нарече депутатските обвинения „един пасквил” и отказа да си подаде оставката.

До момента Методи Бачев не бе коментирал нито една от цифрите, хвърлени от соцдепутатите в общественото пространство като доказателство за тесните връзки между него и Лазар Лазаров.

М. Бачев отказа да съобщи кои са двата въпроса, които смята да зададе на Кирил Добрев и Корнелия Нинова, но обеща да ги съобщи заедно с резултатите от детектора на лъжата, ако народните избраници приемат поканата му. „Предполагам, че ще ми откажат с мотив, че са много заети по партийни дела, и в този случай единственото ми удовлетворение ще бъде да се извинят публично на мен и всички работници на „Агромах”, готов е и с резервен вариант бизнесменът. „Ако не се явят до седмица, считам, че са се извинили публично”, добави бизнесменът.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *