8 неща, които обезателно трябва да правите след 40 години! Време е да започнете да….

В своите приказни 40 жените се чувстват неотразими и непобедими. В крайна сметка това са действително страхотни години! Само някои неща биха могли да помрачат приповдигнатото настроение, пише zajenata.bg.

Според специалистите в този период най-честите промени са забавянето на метаболизма, увеличаване на теглото, понижаване на либидото, стресът и по-честите признаци на депресия.

Вижте как да се справите с тях.

Закусвайте всеки ден

Това е важно, тъй като метаболизмът се забавя с 2 процента на десетилетие. Диетолозите са единодушни, че закуската е от съществено значение за поддържане на теглото и за изгарянето на калории. Проучване показва, че жените, които закусват, губят 21 процента от теглото си след 8 месеца. Добрата закуска подпомага обмяната на веществата и предотвратява острото чувство за глад през деня.

Увеличете физическата си активност

Правете упражнения всеки ден, точно след 6 месеца ще усетите разликата. Физическата активност ще ви донесе няколко бонуса – бърз метаболизъм, укрепване на костите, повече енергия и добро настроение. Движете се активно всеки ден поне по 30 минути.

Уверете се, че приемате достатъчно калций и витамин D

Това ще запази костите ви здрави и ще ви осигури защита от остеопороза. Включете в менюто си повече млечни продукти и риба, а ако е нужно – вземете и добавки.

Не лишавайте тялото си нито от протеини, нито от въглехидрати

Въглехидратите повишават настроението чрез увеличаване на производството на серотонин в мозъка, а протеините подпомагат мозъчната дейност и облекчават симптомите на депресия.

Поддържайте тръпката във връзката си

Опитвайте нови неща – не само в спалнята. Пътувайте повече, посещавайте нови места, запишете се на танци заедно, снабдете се със секс играчки – накратко просто бъдете авантюристи. Така ще запазите вълнението си и от живота, и от любовта, и неминуемо ще изгоните депресивните мисли за наближаващата старост далеч, далеч…

Научете се да контролирате стреса

Планирайте внимателно деня си, за да се застраховате от неочаквани изненади, осигурявайте поне половин час само за вас – медитирайте, слушайте музика или просто се наслаждавайте на тишината. В напрегнати моменти изпълнявайте това простичко упражнение – вдишайте бързо 4 пъти през носа и издишвайте през устата. Правете го по няколко пъти на ден и винаги, когато имате нужда.

Обогатете социалния си живот

Няколко изследвания разкриват, че социалните контакти понижават стреса и повишават самочувствието. Жените с богат социален живот по-рядко имат проблеми с кръвното налягане и сърцето и по-рядко страдат от диабет.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *