Той блъсна патрулка при гонка на Предел! Г. Джупанов – Сущето: Искам да видя дъщеря си

37-годишният разложанин Георги Джупанов, който преди 2 месеца блъсна полицейски автомобил при гонка на Предел, остава в ареста. Вчера Окръжен съд – Благоевград отказа да промени мярката за неотклонение „задържане под стража“, която му бе определена от Разложкия районен съд. В подкрепа на искането за изменение адвокат Гергана Юрукова изтъкна, че има промяна в обстоятелствата по разследването от месец март и разколебаване на обвинението.

Георги Джупанов, по прякор Сущето, е обвинен, че не спрял на полицейска проверка и увредил служебния полицейски автомобил след екшън в района на Предел. Версията на защитата е, че той е преследван от два автомобила без обозначителни знаци на МВР и затова не е възприел, че са полицейски. След като блъснал със своята кола „Опел Астра“, отишъл в полицията, придружаван от майка си, за да разкаже какво се е случило, и впоследствие бил задържан.

Адвокатката поиска да му бъде назначена съдебномедицинска експертиза, тъй като страдал от хипертония. Прокурор Ирина Аспарухова пледира да бъде потвърдена мярката, наложена от първоинстанционния съд, като посочи, че Георги Джупанов е извършил престъплението в условие на изпитателен срок на условната му присъда за наркотици. Именно заради данни, че превозва наркотици, била предприета полицейската операция.

Георги Джупанов заяви, че иска по-лека мярка, тъй като не е виждал дъщеря си от два месеца.

Тричленният съдебен състав, председателстван от Красимир Аршинков, отказа да уважи искането за съдебномедицинска експертиза, тъй като счита, че лечението на високото кръвно може да се проведе и в условията на следствения арест, и остави в сила досегашната мярка „задържане под стража”. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *