Умен и много, много секси! Абитуриент от Езиковата единствен с две пълни шестици

Абитуриентът Велислав Иванов от 12 „а” клас на Езикова гимназия в Кюстендил е единственият зрелостник, получил оценки „Отличен” (6.00) на двата зрелостни изпита – по български език и литература и по английски език.

„Този успех е напълно закономерен след резултатите които показа в училище през годините Вели, а и от участията му в националните кръгове на олимпиадите по двата предмета в 11-и и 12-и клас, както и от многобройните призови места на олимпиади, конкурси и състезания през годините на обучението му в Езикова гимназия. Той е ученикът, който ще завърши средното си образование с „Отличен” (6). Неговите постижения служат за пример за качествено образование и достойно поведение на един млад човек”, каза директорът на училището Иванка Янкова.

Велислав засега се колебае между няколко учебни заведения, най-вече между Софийски университет и Нов български университет, издават съучениците му.

Иначе според резултатите, обявени от Инспектората по образование, общият среден успех от ДЗИ в област Кюстендил е „Добър” /3,97/. Пет училища са постигнали успех, по-висок от средния за областта – ПМГ „Проф. Емануил Иванов” – Кюстендил, гимназия „Христо Ботев“ – Дупница, СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Дупница, ЕГ „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил и ПГИМ „Йордан Захариев“ – Кюстендил.

На дъното на таблицата с най-ниска успеваемост се нареждат зрелостниците от ПГСС „Св. Климент Охридски“ и ПГЛП „Владимир Димитров-Майстора“ в Кюстендил, информират от РИО.

Средният успех по български език и литература е с 0,20 стотни по-нисък от средния успех по предмета за страната (4,17), което подрежда нашата област на 20-о място. Резултатът по български език и литература е с десет стотни по-нисък в сравнение с миналата учебна година, казват още от РИО.

По-висок среден успех от средния за страната е постигнат по предметите физика и астрономия и по испански език, показват статистическите данни.

Средният успех за областта по предмети е, както следва:

Български език и литература – „Добър” /3,97/, Математика – „Добър” /4,38/, История и цивилизация – „Добър” /3,60/, География и икономика – „Среден” /3,37/, Физика и астрономия – „Мн. добър” /4.99/, Биология и здравно образование – „Добър” /3.92/, Химия и опазване на околната среда – „Мн. добър” /4.59/, Философски цикъл – „Добър” /3.92/, Английски език – „Мн. добър” /4.89/, Испански език – „Отличен” /5,55/.

В сравнение със средния успех за областта, регистриран през миналата учебна година, се наблюдава спад в средния успех по предметите математика, философски цикъл, химия и опазване на околната среда, история и цивилизации и испански език, показва анализът на специалистите. По-висок среден брой точки спрямо предходната година са регистрирани по предметите биология и здравно образование и английски език. Средният успех по предмета география и икономика е с една стотна по-висок от успеха през миналата учебна година.

Броят на зрелостниците от област Кюстендил, участвали в държавен зрелостен изпит по български език и литература, е 820. Осемстотин петдесет и четири са зрелостниците, явили се на втори държавен зрелостен изпит, разпределени по предмети, както следва: математика – 63, история и цивилизация – 25, география и икономика – 252, физика и астрономия – 2, биология и здравно образование – 262, химия и опазване на околната среда – 2, философски цикъл – 90, английски език – 154, испански език – 4.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *